Amazon Prime downloaden

Er is een concurrent van Netflix! Het alternatief heet Amazon Prime en een abonnement kost je maar €5,99 per maand. Natuurlijk zijn de apps van de streamingdienst geheel gratis te downloaden.

Waarin onderscheidt Amazon Prime zich?

Ten eerste: de lage prijs. Met maar €5,99 per maand aan abonnementskosten is de dienst €4 goedkoper dan Netflix. Dat komt overigens ook door het kleinere aanbod. Je vindt geen eindeloze waslijsten aan series en films op het platform. Wat je er wilt vindt? Goed uitgekozen, kwalitatieve en unieke content. Zo heeft de serie 'The man in the high castle' meerdere awards gewonnen en is speciaal gemaakt voor Amazon Prime. Hetzelfde geldt voor 'The Grand Tour', de opvolger van 'Top Gear'.

Mooie bijkomstigheid: de eerste 6 maanden betaal je maar €2,99!

Voordelen

Je kunt films en series 'downloaden' als je verbonden bent met het internet, zodat je deze later in offline-modus kunt bekijken. Verder maakt de informatie die bij de content staat gebruik van iMDB, waardoor je veel meer te weten komt over een film dan bij bijvoorbeeld Netflix.

Nadelen

Toch kleven er nog enkele nadelen aan Amazon Prime. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het een Amerikaans bedrijf is, dat niet goed is ingespeeld op de Nederlandse en Europese markt. Zo kun je je abonnement niet betalen met iDeal en is er geen ondersteuning voor de Google Chromecast.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Media streamen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NLziet.