Apple Fitness+ downloaden

Wil jij je fitness goals bereiken en maak je gebruik van Apple apparaten zoals een Watch? Dan is de Apple Fitness+ download iets voor jou!

Let op: het installeren van Apple Fitness+ is wat lastiger, omdat de app officieel nog niet in Nederland beschikbaar is (juli 2023). We vertellen je wat een mogelijke optie is om het te verkrijgen en geven je ook graag een aantal interessante alternatieven!

Wat is Apple Fitness?

Apple Fitness is een fitnessdienst die wordt aangeboden door Apple. Het is een soort digitale personal trainer die je helpt om actief te blijven en je fitnessdoelen te bereiken. Volg tal van workouts en houd statistieken in de gaten. Stel je doelstellingen en ga voor goud!

 • Doe fitnessprogramma’s, als cardio, krachttraining en yoga
 • Volg je statistieken via smartwatch en andere Apple apparaten
 • Stel je doelen in en laat je motiveren met aanbevelingen en tips

Is Apple Fitness in Nederland beschikbaar?

Ja en nee. Officieel is het nog niet beschikbaar in Nederland. Apple heeft wel op de planning staan om Fitness+ uit te rollen in ons land. Momenteel is het in 21 landen direct beschikbaar. Wij vertellen hoe je toch kunt fitnessen met Apple!

Gratis Apple Fitness downloaden

Wie bekend is met onze website die weet dat we je het graag zo gemakkelijk mogelijk maken. Helaas is het gratis downloaden van Apple Fitness iets lastiger dan normaal, omdat je je locatie anders moet instellen. De volgende stappen zouden je moeten helpen bij het verkrijgen van de Apple Fitness+ download. Succes!

 1. Koop VS App Store tegoed (minimaal $10)
 2. Wissel van App-Store account via je iPhone of iPad
 3. Instellingen > Klik op accountfoto > Media & aankopen > Uitloggen
 4. Log nu in met een Amerikaanse account
 5. Open de Apple Conditie app of download op deze pagina
 6. In de Conditie app zie je nu een extra optie voor Apple Fitness+
 7. Start de Apple Fitness+ download voor een gratis proefmaand. Hierbij betaal je 1 maand en krijg je 1 maand gratis

Let op, Apple kan methodes en toegankelijkheid altijd wijzigen, waardoor dit stappenplan geen garantie biedt op succes. Daarom kies je misschien liever voor een alternatief.

Conditie app voor iPhone, iPad en Apple Watch

De Apple Conditie app is de basis voor het gebruik van de Fitness+ app, maar je kunt de Conditie app ook los gebruiken. Hiermee houd je je dagelijkse lichaamsbeweging bij en bekijk je trends. Zo zie je bijvoorbeeld of je meer of minder bent gaan bewegen. Daarnaast stel je doelen in, rond je workouts af en deel je resultaten met vrienden en familie.

Je kunt de Apple Conditie app downloaden voor iPhone en iPad via deze pagina.

Mogelijk staat de Conditie app al standaard op jouw iPhone, niet op iPad.

Alternatieven Apple Fitness Plus

Toegegeven, De Conditie app is zeker niet zo uitgebreid als de Apple Fitness+ app. Gelukkig hebben we in Nederland genoeg alternatieve fitness apps waar jij je doelen mee behaalt. De volgende Fitness apps kun je bijvoorbeeld koppelen aan je smartphone.

 • Runkeeper: deze houdt hardloop- en sportactiviteiten bij, laat je trainingsschema’s opstellen en biedt ook een persoonlijke coach.
 • Strava: vooral voor het tracken en analyseren van ritten, zoals fietsen en hardlopen. Je houdt tevens krachtmetingen bij.
 • Sommige sportclubs bevelen je een specifieke fitness app aan. Voorbeelden zijn Basic-Fit app en Virtuagym Fitness app (diverse sportcentra).

Wanneer komt Apple Fitness+ naar Nederland?

Kun je nou toch niet wachten tot Apple Fitness+ naar Nederland komt en ben je benieuwd hoelang je nog moet wachten? Vermoedelijk is dat einde van dit jaar (2023). Dat zou mooi zijn, kunnen we meteen onze goede voornemens nastreven met deze functionele app!

We zoomen nog wat dieper in op de functies van deze app. Weet jij alvast of je wilt proberen om Apple Fitness+ te downloaden via VS instellingen, of dat je nog even wacht totdat de app officieel in Nederland uitkomt.

De leukste Apple Fitness+ workouts!

Met Apple Fitness kun je verschillende soorten workouts volgen, zoals cardio, krachttraining, yoga en meditatie, HIIT, roeien, kickboksen, en dans. Je kunt de workouts volgen op je iPhone, iPad of Apple TV en je prestaties worden bijgehouden met behulp van de Apple Watch.

Wat ga jij vandaag doen? Een dansje voor de televisie, aan de gang met gewichten of een rondje rennen? Met meer dan 3.000 workouts en meditaties zijn er in ieder geval opties genoeg! Je wordt gemotiveerd aan de hand van drie dagelijkse activiteitenringen die je voortgang laten zien. En via Apple Music speel je ook meteen je favoriete muziek af.

Apple Fitness voor beginners en gevorderden

Ieder type sporter kan terecht bij Apple Fitness, zolang je maar Apple devices bezit. Je kunt namelijk zelf je doelstellingen instellen. Er zijn programma’s voor beginners en gevorderden. En via Apple Watch heb jij altijd inzicht in je fitnessgegevens. Leuk om te weten is dat de applicatie ook gepersonaliseerde aanbevelingen doet en extra uitdagingen geeft die jou stimuleren om te blijven sporten. Motiverend!

Gratis Apple Fitness+ download!

Zodra de download van Apple Fitness+ beschikbaar is, dan is de kans groot dat je het 1 maand gratis kunt proberen. Dat is de Apple style! Tot die tijd kun je tijdens het sporten alvast genieten van andere Apple apps, zoals Apple TV, Apple Books (audio) en Apple Podcasts.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Media streamen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Amazon Prime.