Strava app downloaden

Voortaan al je fitnessactiviteiten tot in de puntjes monitoren en delen met anderen? Maak dan gebruik van deze Strava app download!

Wat is Strava?

Strava is een app voor het bijhouden en delen van fitnessactiviteiten. Het wordt gebruikt door hardlopers, fietsers en andere (hobby)atleten om hun ritten te tracken, prestaties te analyseren en krachtmetingen te vergelijken. Er zijn ook een aantal sociale aspecten zoals het delen van activiteiten met vrienden, volgen van andere gebruikers en het verzenden van berichten. Daarnaast zet je Strava app in voor het vinden van nieuwe routes.

 • Sportleven op één plek monitoren
 • Gepersonaliseerde trainingscijfers, zoals hartslag en tempo
 • Voor hardlopen, fietsen en tal van andere sporten
 • Synchroniseren met andere apps (zoals Samsung en Garmin)
 • Download Strava routes of beveel zelf routes aan
 • Laat je motiveren en inspireren door de community
 • Deel resultaten met vrienden en bekijk klassementen
 • Strava gratis gebruiken, met optie tot betaalde features

Gratis Strava app downloaden

Wil je Strava downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je hier aan het juiste adres. Goed om te weten is dat er meerdere Strava abonnementen zijn: De Strava app gratis versie, waarbij je activiteiten registreert en het Strava sociale netwerk kunt gebruiken. En een Strava Premium abonnement vanaf €5,83 per maand, waarbij je gebruik maakt van alle functies. Gelukkig hebben wij hier een gratis Strava proefperiode voor je klaarstaan, waarmee je Strava Premium 30 dagen gratis probeert!

Hoe werkt gratis Strava downloaden?

 1. Start de Strava download (iOS of Android) via de button
 2. Maak een gratis Strava account aan
 3. Gebruik Strava Premium gratis voor 30 dagen!
 4. Beslis daarna of je de betaalde account of gratis lidmaatschap wil

Hoe werkt Strava app?

Strava werkt door gebruikers te verbinden met een GPS-tracker, zoals een smartphone of een externe GPS-tracker. De tracker volgt de route, de snelheid, de afstand, de calorieën en andere statistieken over de activiteit. Strava app verandert dus als het ware je smartphone in een geavanceerde hardloop- en fietscomputer, die ook nog eens samenwerkt met je GPS-horloge, hartslagmeter en headgear. Je start Strava voordat je begint met je sportactiviteit. De gegevens worden dan automatisch bijgehouden.

Geavanceerde analyse functies

Naast basisfuncties biedt Strava ook geavanceerde analysefuncties, zoals het vergelijken van prestaties, het bijhouden van krachtmetingen, het bijhouden van trainingsschema's en meer. Aan het einde van het jaar kun je zelfs een volledig jaarrapport uitdraaien of specifieke trainingsperiodes met elkaar vergelijken. Of bekijk je persoonlijke Strava heatmap voor een interactieve visualisatie van je hardloopsessies en fietsritten van over de hele wereld. Uiteraard kun je ook persoonlijke doelen instellen.

Strava statistieken delen

Jouw trainingsgegevens kunnen worden gedeeld met anderen via de Strava app. Zo bekijk je persoonlijke klassementen of ga je de strijd aan met vrienden wie in een maand de langste afstanden loopt en/of fietst. Samen met vrienden of familie op pad? Je kunt live je locatie delen. Op basis van je locatie en eerdere activiteiten van andere Strava gebruikers kun je daarnaast nieuwe routes ontdekken. Je ontvangt routesuggesties, wat erg leuk is als je bijvoorbeeld op vakantie bent en wilt gaan sporten.

Probeer de gratis Strava download!

Kun je niet wachten om je trainingsprestaties tot in de puntjes te monitoren? Kies dan voor deze gratis Strava download, waarbij je Strava Premium 30 dagen gratis probeert. Kun je daarna altijd nog beslissen of je voor een premium Strava abonnement gaat of dat je het houdt bij de gratis Strava functies. Veel trainingsplezier!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PDF Architect Free.