Windows Live Movie Maker downloaden

Windows Live Movie Maker is het oude en vertrouwde videobewerkingsprogramma van Windows!

Met Windows Live Movie Maker kun je met foto's en videoclips makkelijk zelf een film samenstellen. Leuk om je vakantie op een originele manier vast te leggen, of om een timelapse van je kinderen te maken!

Waarom Windows Live Movie Maker downloaden?

De software werd vroeger standaard meegeleverd met Windows ME, Windows XP en Windows Vista. Vanaf Windows 7 wordt Windows Live Movie Maker echter niet meer standaard meegeleverd. Jammer, want je kunt er echt hele leuke (home)video's mee maken! Download het daarom nu gratis op Downloaden.nl als freeware.

  • Zelf videos samenstellen
  • Leuke overgangen en effecten
  • Titels en teksten toevoegen
  • Fragmenten knippen, kopiëren, plakken, etc.
  • Werkt met simpel slepen van fragmenten
  • Video opnemen via webcam, of een bestaand fragment inladen
  • Direct branden naar DVD

Hoe werkt Windows Live Movie Maker precies?

Begin met het slepen van een aantal foto's en videofragementen naar het grote hoofdscherm. Hier leg je als het ware een soort bibliotheek aan, waaruit je de juiste onderdelen voor je film kunt selecteren. 

Heb je de juiste onderdelen bij elkaar verzameld? Dan kun je nu een volgorde aanbrengen, door de fragmenten en foto's simpelweg naar de juiste plek op de tijdlijn te verslepen. Wil je snel klaar zijn? Dan klik je op de 'AutoMovie' knop. De film wordt dan automatisch voor je afgemaakt. Binnen enkele seconden ontstaat er een film met titels, mooie overgangen en zoomeffecten. Om het geheel af te maken kun je ook nog muziek en andere audio die op je harde schijf staat toevoegen. Toch niet tevreden met het resultaat? Dan kun je altijd later nog wat dingen aan passen.

Een andere optie is om de video helemaal handmatig af te maken. Je stelt dan zelf de overgangen, fade-ins, fade-outs en andere effecten in. 

Ondersteuning

De ondersteunde formaten voor de invoer zijn WMV, ASF, MPG (MPEG-1), AVI (DV-AVI), WMA, WAV, en MP3. Andere (gangbare) formaten zoals MP4, 3GP, FLV en MOV, MIDI, AIFF, AAC en SWF worden helaas niet ondersteund, ook niet met de juiste decoders. Waarschijnlijk is dit te wijten aan auteursrechtelijke kwesties.

Delen

De bewerkingsopties in Windows Live Movie Maker zijn niet zo heel uitgebreid, maar er zijn wel veel opties om te delen. Zo kun je meteen een video uploaden naar YouTube, op CD branden of e-mailen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Video bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Microsoft Clipchamp.