OpenShot Video Editor downloaden

Vind jij het leuk om filmpjes te monteren van jouw onvergetelijke vakantie of wintersport? Of heb je video's opgenomen van je nieuwste en vetste ideeën? Met OpenShot Video Editor voor Windows en Mac kun je deze beelden monteren en bewerken zoals jij dat wilt.

In 2017 besloot Microsoft om definitief te stoppen met Windows Live Movie Maker. Jammer, want dit was een erg makkelijk en toegankelijk programma om je eigen homevideo's samen te stellen. Maar niet getreurd: er zijn een hoop alternatieven te downloaden die eigenlijk nog beter zijn. Zo is OpenShot Video Editor zelfs uitgebreider dan Windows Live Movie Maker, maar niet moeilijker in gebruik. De duidelijke interface en de gekaderde vensters laten jou in een mum van tijd een video samenstellen.

Wat is OpenShot Video Editor?

OpenShot Video Editor is ontworpen om eenvoudig in het gebruik, gemakkelijk te leren, en een verrassend krachtige videobewerker te zijn. Je kunt er niet hele speelfilms mee in elkaar zetten, maar leuke huis-tuin-en-keuken filmpjes kosten geen enkele moeite. 

Als je OpenShot Video Editor voor het eerst opent, kun je eerst een wizard met een aantal basisbeginselen doorlopen. Dit is een hele leuke toevoeging die je maar een paar minuten kost, maar wel veel oplevert. Na deze korte uitleg kun je namelijk zonder al te veel zoekwerk je eerste film samenstellen. Deze uitleg is overigens in het Engels, maar de rest van het programma is gewoon naar het Nederlands vertaald. 

Werken met OpenShot Video Editor

Het hoofdscherm van de videobewerkingssoftware bestaat uit 3 deelvensters. Hier zie je een tijdlijn, een bibliotheek met bestanden die je wilt gebruiken en een previewvenster. Deze vensters samen zorgen ervoor dat je supersnel kunt werken!

Vanuit Windows Verkenner, Finder of een andere bestandsmanager sleep je de bestanden die je in je video wilt naar het projectvenster. Vervolgens kun je vanuit het projectvenster bestanden naar de tijdlijn slepen en in de juiste volgorde zetten. Wil je ook geluid toevoegen aan je film? Je kunt losse audiobestanden op een ander spoor dan dat van de video zetten. Zo kun je precies bepalen wanneer de audio te horen moet zijn. Leuk om je vakantiefoto's bijvoorbeeld te voorzien van je favoriete nummer. Is je video nog steeds een beetje saai? In het bewerkingsmenu heb je de keuze uit heel veel effecten, aparte overgangen, filters en meer.

Naast het samenstellen van complete video's, kun je natuurlijk ook losse clips inkorten of bijsnijden. Deze fragmenten kun je vervolgens weer gebruiken in een nieuwe video. Neem je ook tutorials op vlogs? Er zit een opnamefunctie in OpenShot Video Editor voor je webcam.

Enkele effectem van OpenShot Video Editor:

  • Bewerken
  • Inkorten
  • Bijsnijden
  • Effecten toevoegen
  • Overgangen plaatsen
  • Ondertiteling toevoegen
  • 3D effecten toevoegen
  • En nog veel meer!

Ben je klaar met je meesterwerk? Dan kun je de video via OpenShot meteen op een DVD'tje branden of uploaden naar YouTube of Vimeo.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Video bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WinX HD Video Converter .