Pinnacle Studio Ultimate downloaden

Gratis Pinnacle Studio Ultimate voor Windows downloaden? Via Downloaden.nl download je de volledige versie die je 30 dagen gratis gebruikt. 

Videobewerking met Pinnacle Studio Ultimate 

Videobewerking wordt vele malen eenvoudiger met Pinnacle Studio Ultimate. Het is een uitgebreidere versie van Pinnacle Studio en kenmerkt zich door een extra ruim aanbod aan effecten, opties en extra mogelijkheden, waarmee je de beste en meest professionele video’s neerzet.

 • Voor professionele videobebewerking
 • Video’s stabiliseren
 • Kleurverbeteringen doorvoeren
 • 360 graden videobewerkingen
 • MultiCam editing
 • Audio Ducking
 • Exporteren in verschillende indelingen
 • En nog veel meer!

Pinnacle Studio Ultimate gratis gebruiken

Wil je Studio Ultimate van Pinnacle downloaden? Dat doe je via Downloaden.nl. Kies voor de volledige betaalde versie of ga voor Pinnacle Studio Ultimate 30 dagen geld terug-garantie. Zo gebruik je het programma 30 dagen lang gratis. Hoe werkt gratis Pinnacle Studio Ultimate downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Download de laatste versie van Pinnacle Studio Ultimate
 3. Activeer binnen 30 dagen de geld terug-garantie om het aankoopbedrag terug te ontvangen op je rekening

Wil je na 30 dagen Pinnacle Studio Ultimate blijven gebruiken? Dan betaal je het eenmalig aankoopbedrag en kun je geen gebruikmaken van de geld terug-garantie.

Wat is Pinnacle Studio Ultimate?

Pinnacle Studio Ultimate is een van de meest uitgebreide videobewerkingsprogramma’s. De ontwikkelaars hebben zich hierbij wel gehouden aan een eenvoudige interface. Er zijn drie tabbladen te vinden om je workflow te scheiden in Importeren, Bewerken en Exporteren.

Ondanks de eenvoudig opgezette interface, biedt de videobewerkingssoftware je een professionelere ervaring door de grote hoeveelheid opties voor bewerking. En via de eenvoudige interface is alles binnen enkele seconden terug te vinden, zodat je niet veel tijd kwijt bent om het programma onder de knie te krijgen. 

Hoe werkt Pinnacle Studio Ultimate?

Als je Pinnacle Studio Ultimate voor de eerste keer opstart, kom je bij een startpagina uit. Hier vind je verschillende nieuwtjes en tutorials, waardoor je alle handelingen eigen kunt maken. 

Of je nou beginnend of ervaren bent in het bewerken van video’s, je kunt altijd iets aan deze hulpmiddelen hebben. Je ziet in slechts enkele minuten waar je moet klikken om een bepaalde bewerking uit te voeren en kunt hier ook nog een winkelgedeelte vinden waarin je extra toepassingen en filters kunt kopen. Zo kun je nog meer uit jouw videobewerking halen dan het programma jou al te bieden heeft. Vooral voor professionals kan de winkel vernieuwende items tonen. 

Bestanden importeren

Je begint je videoproject door de gewenste bestanden te importeren. Dit gaat eenvoudig via het tabblad ‘Importeren’. Als je hierop klikt, kom je bij jouw harde schijven terecht. Hier kies je alle clips die jij wilt gebruiken. Dit kunnen video’s, foto’s en audiobestanden zijn. 

Hierbij kun je ook kiezen of je de bestanden kopieert of ernaar linkt. Koppelen bespaart ruimte, maar als je media op verschillende harde schijven staat is het wellicht beter om de bestanden naar een locatie te kopiëren. Zo voorkom je dat er ontbrekende clips in de video zitten als je een van de harde schijven of apparaten niet aangesloten hebt aan je computer. Deze optie is standaard geactiveerd, maar je kunt hem dus naar wens inschakelen en uitschakelen. 

filmen met iphone

Video’s bewerken

Daarna kun je beginnen met het bewerken van jouw beelden. Het tabblad ‘Bewerken’ is waar je de meeste tijd te vinden bent. Dit tabblad is tevens opgedeeld in drie hoofdonderdelen. Je ziet namelijk de bibliotheken, een voorbeeldvenster en de tijdlijn. Deze drie vensters heb je allemaal nodig. 

De bibliotheek dient ook als soort editor. Je kunt hier namelijk de parameters van een fragment verfijnen, maar ook toegang krijgen tot de verschillende hulpmiddelen die de software te bieden heeft. De parameters kun je op een later moment voorzien van effecten en animaties. Op de tijdlijn plaats je beelden in de volgorde naar keuze. Door de videoclips op de juiste plaats te zetten, kun je je video tot een geheel maken. 

Special effects toevoegen

Het plaatsen van de beelden is niet het enige dat je moet doen om een professionele video te maken. Je moet ze ook nog bijwerken om de juiste overgangen te creëren. Bij de bibliotheek zie je een reeks pictogrammen. Deze bieden je de mogelijkheid om speciale effecten, overgangen, titels, rechtsvrije audiobestanden, gesplitste schermeffecten en thema’s toe te voegen. Al deze zaken geven je video net dat beetje extra waarmee je jouw video onderscheidend kunt maken. 

Kleuren aanpassen

Een ander hulpmiddel waarmee Pinnacle Studio Ultimate zich onderscheidt van andere videobewerkingsprogramma’s is de opname van de NewBlue Video Essentials-collectie. Deze geven namelijk extra effecten die je niet in andere programma’s terugziet. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook iemands huid gladstrijken of de parameters in het Editor-paneel te vervangen. 

De kleurindelingsopties bieden je de mogelijkheid om alle kleuren aan te passen, zodat je kijkers in de video worden getrokken. Je kunt dit handmatig instellen, waardoor je alles naar wens hebt, maar ook automatisch door de software uit laten voeren. Je kunt ze ook zo instellen dat ze worden doorgevoerd in andere beelden met dezelfde tinten. 

Pinnacle Studio Ultimate speelt in op vernieuwingen

Pinnacle Studio Ultimate heeft nog veel verschillende hulpmiddelen tot de beschikking. Zo kun je verschillende soorten titels toevoegen, maar ook 360-video’s eenvoudig bewerken om goede effecten aan te brengen. Pinnacle Studio Ultimate biedt veel verschillende opties, waarbij niet meer alleen gekeken wordt naar de traditionele vormen van filmen, maar ook naar de vernieuwingen in de digitale wereld. Hierdoor heb je geen beperkingen meer en kun je video’s aanpassen aan de behoeften van de consument. 

Video exporteren

Zodra je je video klaar hebt, kun je deze exporteren. Er zijn een aantal pre-sets te vinden, zoals het voorbereiden van je project voor sociale media, maar ook om deze te exporteren naar een van de schijven. Hiervoor zijn MP4, AVI en MOV de meest gebruikelijke vormen, maar er zijn nog veel meer bestandsformaten te vinden. 

Aan de hand van de verschillende opties kun je de export naar eigen hand zetten en naar de gewenste schijf exporteren. Welk formaat je ook kiest, de kwaliteit van jouw video blijft te allen tijde intact. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Video bewerken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is OpenShot Video Editor.