Snapchat downloaden

Heb jij nog geen Snapchat? Dan is het nu tijd om te genieten van deze hilarische en geweldige Snapchat download!

Wat is Snapchat?

Snapchat is een app waarmee je foto’s en video’s naar anderen stuurt. Voordat je een snap verstuurt, kun je mensen selecteren waarvan je wil dat ze het kunnen zien. Een andere optie is om je content openbaar te publiceren, zodat iedereen die je volgt je foto's en video's kan zien. Belangrijk kenmerk van Snapchat is dat plaatjes en filmpjes na een aantal seconden verdwijnen en niet in het geheugen van je telefoon blijven staan.

 • Foto’s en filmpjes sturen: ‘snappen’
 • Zelf beslissen wie je wat stuurt
 • Aantal seconden instellen, of permanent bekijken
 • Ook te gebruiken als chat, direct reageren (verdwijnt ook weer)
 • Leukste functie: gebruik de gekste en grappigste filters!

Gratis Snapchat download!

Heb je al veel over Snapchat gehoord en wil je er nu eindelijk zelf wel eens mee aan de slag? Tijd voor gratis Snapchat downloaden! Je maakt direct eenvoudig je Snap-account aan en voegt vrienden toe (kunt zoeken en uitnodigen). Hoe werkt gratis Snapchat gratis downloaden? Heel simpel! Start nu, lach en geniet van deze magische applicatie!

Kies het juiste besturingssysteem en start de free Snapchat download via de button.

Hoe begin je met Snapchat?

Na het downloaden van Snapchat app, moet je je eerst inschrijven met je mailadres, je geboortedatum en een wachtwoord. Vervolgens kun je een gebruikersnaam kiezen en aan de slag! Snapchat is een social app, dus je kunt mensen toevoegen die je kent. Van deze mensen kun je straks snaps ontvangen of juist zelf snaps toesturen.

Hoe werkt Snapchat?

Het beginscherm (tegelijkertijd je camera) van Snapchat staat vol met allerlei icoontjes. Sommigen wijzen voor zich, zoals de bliksem voor de flitser, andere behoeven wat meer uitleg. We zetten het kort op een rijtje.

 • Grote ronde knop: Foto maken! Opslaan of direct doorsturen, aan jou de keus!
 • Poppetje twee mensen: Zo ga je naar het menu, waar je vrienden kunt toevoegen.
 • Berichten icoontje: Hier bekijk je alle snaps die je ontvangen hebt vrienden.
 • Play symbool: bekijk welke toffe snaps van onbekenden er in de spotlights staan.
 • Locatie icoon: Hier kun je populaire snap-locaties en locaties van vrienden bekijken.

Hoe filmen via Snapchat?

Als je de grote ronde knop in het midden indrukt, neem je een foto. Wil je filmen? Houd deze dan wat langer vast. Als je een foto hebt genomen heb je een aantal keuzes. Je kunt ervoor kiezen de foto op te slaan, instellen hoe lang je vrienden je foto kunnen bekijken en deze daadwerkelijk verzenden. Je kunt eerst ook nog tekst of emojis toevoegen, om je snap nog persoonlijker te maken.

Hoe maskers maken via Snapchat?

Wat ons betreft is dit zonder twijfel de leukste functie van Snapchat!! Het maken van ‘maskers’. Dat is dan ook precies waar de Snapchat download bekend om staat en waarom deze in de eerste plaats zo populair is geworden. Hoe werken Snapchat filters?

 1. Zet je camera op ‘selfie’ (rechtsboven kun je wisselen)
 2. Scrol nu onderaan de foto door ‘maskers en filters’
 3. Eventjes wachten, en de filter wordt toegepast op jouw gezicht
 4. Nu kun je eindeloos experimenteren met tientallen filters
 5. Maak een foto door op de ronde knop te drukken
 6. Je kunt de foto nu opslaan of versturen naar iemand (of allebei)
 7. We garanderen je dat er ondertussen een glimlach op je gezicht is verschenen!

Verander jij in een hond, bloemenmeisje of enge griezel? Doe je een faceswap met je kind, ouders, partner of wie dan ook? Ga je voor een mooie Snapchat filter? Of kan het voor jou niet gek genoeg? Wie weet wil je zien wat plastische chirurgie voor je doet? Het kan allemaal met deze Snapchat download, dus probeer het zelf!

Doelgroep Snapchat

In de basis richt Snapchat zich vooral op jongeren, maar juist door de filters is het leuk voor iedereen om te proberen. Je hoeft immers niet constant te snappen, maar kunt gewoon even wat grappige filters proberen om te lachen. Wij zeggen doen!

Snapchat nudes en Snapchat texting

Overigens staat Snapchat ook een beetje bekend als het platform om elkaar naaktfoto’s te sturen. Snapchat texting, en dan met name die foto’s die na enkele seconden weer verdwijnen, zijn populair. Houd er rekening mee dat ontvangers een screenshot kunnen maken van de foto’s die jij stuurt. Pas daarom op met dergelijke content en probeer er specifiek op te letten dat je niets stuurt waar je spijt van kunt krijgen.

Snapchat Video downloader

Veel mensen zoeken naar een Snapchat downloader voor video’s, voor een Snapchat story download. Zo kunnen zij de verhalen, video’s of foto’s van anderen opslaan. Meestal is hiervoor een externe tool nodig. Wel kun je binnen gesprekken video’s sturen die zichtbaar blijven. Je kunt natuurlijk ook gewoon vragen of iemand het filmpje wil sturen dat te zien blijft. Vind je dit onhandig? Stuur dan bijvoorbeeld door via WhatsApp.

Foto’s delen op Snapchat: groepen!

Wat erg handig is aan Snapchat, is dat je niet alleen privé foto’s kunt sturen, maar ook in groepen. Van families tot sportteams, vriendengroepen, et cetera, het komt allemaal voorbij. En wanneer je privé met iemand snapt, probeer dat dan eens enkele dagen achter elkaar te doen. Je kunt dan een ‘Snapstreak’ behalen. Zo zie je middels toffe icoontjes met wie je het meest Snapt. Je ziet zelfs wanneer iemand jarig is, handig!

Download Snapchat gratis!

Aan de slag met Snapchat? Je kunt nu razendsnel gratis Snapchat downloaden en genieten van alle leuke functies van deze tool. Probeer het zelf, lig dubbel, ga mooie verhalen aan, bekijk populaire plekken of locaties van vrienden. Zo haal je feestjes en leuke events naar je toe, vanaf je smartphone, waar je ook bent. Veel plezier!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WhatsApp voor Mac en Windows.