Snapchat downloaden

Snapchat is een app waarmee je foto’s en video’s naar anderen stuurt. Voordat je een snap verstuurt, kun je mensen selecteren waarvan je wil dat ze het kunnen zien. Een andere optie is om je content openbaar te publiceren, zodat iedereen die je volgt je foto's en video's kan zien. Belangrijk kenmerk van Snapchat is dat plaatjes en filmpjes na een aantal seconden verdwijnen en niet in het geheugen van je telefoon bijven staan.

Hoe begin je met Snapchat?

Als je de app hebt gedownload, moet je je eerst inschrijven met je mailadres, je geboortedatum en een wachtwoord. Vervolgens kun je een gebruikersnaam kiezen en aan de slag! Snapchat is een social app, dus je kunt mensen toevoegen die je kent. Van deze mensen kun je straks snaps ontvangen of juist zelf snaps toesturen.

Hoe werkt Snapchat?

Het beginscherm (tegelijkertijd je camera) van Snapchat staat vol met allerlei icoontjes. Sommigen wijzen voor zich, zoals de bliksem voor de flitser, andere behoeven wat meer uitleg.

Met het spookje ga je naar het menu, hier kun je vrienden toevoegen en bekijken. Als je de grote ronde knop in het midden indrukt, neem je een foto. Wil je filmen? Houdt deze dan wat langer vast. Als je een foto hebt genomen heb je een aantal keuzes. Je kunt ervoor kiezen de foto op te slaan, hoe lang je vrienden je foto kunnen bekijken en deze daadwerkelijk verzenden. Je kunt eerst ook nog tekst of emojis toevoegen, om je snap nog persoonlijker te maken.

Is dat alles?

Nee. Snapchat staat vooral bekend om zijn 'maskers'. Houd het scherm even ingedrukt tijdens het maken van een selfie en je hebt volop keuze. Zo verander je in een hond, of in een bloemenmeisje. Elke dag verschijnen er nieuwe! Daarnaast is het ook mogelijk om filters over je foto's en video's heen te leggen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Currents.