PlantNet downloaden

Zoek je een goede planten herkennen app? Wellicht is deze PlantNet download dan iets voor jou! Probeer het zelf en ontdek de namen van planten!

Wat is PlantNet app?

PlantNet, ook bekend als Pl@ntNet plantenidentificatie, is een service die je toegang geeft tot een database van meer dan 35.000 planten. Aan de hand van een foto identificeert de app verschillende plantennamen, alsook het verspreidingsgebied. In de community kun je foto’s delen. Je maakt daarnaast een lijst van wat je al gezien hebt.

  • Foto’s maken en planten laten herkennen
  • Meer dan 35.000 planten in database
  • Informatie over verspreidingsgebied
  • Foto’s delen in community
  • PlantNet voor iOS en Android

PlantNet app gratis download

Wil jij graag aan de slag met de gratis PlantNet app? Dan ben je hier aan het goede adres. Na het downloaden van PlantNet kun je direct beginnen. Maak een foto van een plant en ontdek de herkomst en de (Latijnse) naam van de plant. Hoe werkt gratis PlantNet downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de PlantNet download via de button.

Hoe werkt PlantNet app?

Na het downloaden van PlantNet kun je meteen kiezen of je je GPS aan wilt zetten. Dat heeft als voordeel dat direct het juiste plantengebied wordt geselecteerd, zodat de app planten makkelijker kan herkennen.

Je kunt ook handmatig een werelddeel instellen, zoals planten herkennen Europa. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een selectie maken op basis van ‘nuttige planten’ en ‘onkruiden’. Optioneel maak je een account aan, maar dat is niet noodzakelijk. Wel handig als je in de toekomst alles wilt terugzien.

  • Maak een foto van een plant (of selecteer vanuit galerij).
  • Selecteer wat voor type plant het is (of zoek op bloem).
  • Je krijgt nu een overzicht van de mogelijkheden, waarbij de overeenkomst met de betreffende plant als percentage wordt aangegeven,
  • Bevestig welke plant het is en voeg toe aan je lijst.
  • Optioneel kun je zelfs plaats of opmerkingen toevoegen.

PlantNet app Nederlands

Handig aan PlantNet is dat deze automatisch ingesteld staat in het Nederlands. Dat is fijn, want zo weet je ook meteen de naam van de plant in de eigen taal. Daarnaast lees je ook altijd de Latijnse naam terug. Benieuwd naar wat je gezien hebt op welke datum? Klik dan op je profiel en check alle foto’s van planten die je reeds gemaakt hebt!

PlantNet online community

Ben je benieuwd naar de foto’s van anderen? Neem dan eens een kijkje in de PlantNet Feed. In deze online community zie je wat anderen geplaatst hebben. Herken je een plant of bloem, dan kun je de maker een bevestiging sturen. Die weet dan dat jij de betreffende soort herkent, erg leuk, want zo ga je interactie aan.

Probeer de PlantNet app download!

Wil je voortaan weten welke planten je tegenkomt tijdens een wandeling in de natuur? Bijhouden wat je allemaal gezien hebt, en de database bekijken om te zien wat je nog graag zou willen zien en waar je die planten kunt vinden? Gebruik dan nu de download PlantNet voor Android of iOS en ontdek het zelf!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Foto apps.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Photoshop Camera .