BeReal downloaden

Maak kennis met BeReal! Een hippe social media app die in 2022 en 2023 flink aan populariteit heeft gewonnen in Nederland. Je deelt je eigen bezigheden middels foto’s en ontdekt wat anderen aan het doen zijn. Download BeReal gratis via Downloaden.nl!

Wat is BeReal?

BeReal is een van oorsprong Franse social media app die uitgebracht werd in 2020. Pas enkele jaren later werd hij ook super populair in Nederland. Eens per dag krijg je een melding met de vraag om jouw bezigheid te delen aan de hand van twee foto’s. Iedereen die deelt, kan ook de foto’s van vrienden zien. Zo houden jullie elkaar op een leuke manier op de hoogte van jullie leven.

  • Dagelijks een foto delen (selfie + niet-selfie)
  • Voeg vrienden toe en volg anderen
  • Zie foto’s van vrienden als je zelf ook deelt
  • BeReal Discovery, ontdek openbare ruimte

Gratis BeReal download

Wil je de BeReal app downloaden? Kies dan hier het juiste besturingssysteem en maak direct je gratis account aan. Je kunt connecten met vrienden en meteen aan de slag. Hoe werkt gratis BeReal downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de BeReal download via de button.

Hoe werkt BeReal?

Graag gaan we wat dieper in op de werking van BeReal. Want die werking is juist wat deze socialmedia app zo uniek en leuk maakt.

  1. Je ontvangt elke dag een BeReal Notification. Op dat moment word je gevraagd om een foto te maken van wat je aan het doen bent. De BeReal tijden voor deze notificatie verschillen iedere dag.
  2. Je maakt een selfie en een niet-selfie. Je maakt dus een foto van jezelf en van wat je ziet, zodat je dus een compleet beeld geeft van wat je aan het doen bent.
  3. Je voegt deze toe in de BeReal app. Pas op het moment dat je dat doet, kun je ook de foto’s van anderen zien. Je kunt dus niets zien als je zelf niet gezellig meedoet.

De foto’s van de dag ervoor verdwijnen automatisch zodra de melding voor het maken van nieuwe foto’s voor die dag is binnengekomen. Je kunt de foto’s van anderen bekijken en daarbij zie je één foto groot, en de andere in-scherm kleiner. Door op de kleine foto te klikken kun je deze twee foto’s omwisselen en de andere foto groter bekijken.

App BeReal actief gebruiken!

Bij de meeste socialmedia apps hoef je niet per se zelf dingen te posten of te uploaden om de content van anderen te kunnen zien. En dat is precies wat BeReal anders maakt. Hier word je gestimuleerd om zelf ook deel te nemen, omdat je juist zelf ook een foto moet posten. Uit BeReal reviews blijkt dat gebruikers juist dit zo leuk vinden. Ook het switchen tussen de twee camera’s/foto’s is een uniek pluspunt van BeReal.

Hoe verwijder je een BeReal?

Een foto die niet naar je smaak is kun je zo vaak opnieuw nemen als je maar wilt. Mocht het nu toch voorkomen dat je iets gepost hebt waar je spijt van hebt, dan kun je de BeReal verwijderen. Open je laatste post en klik op de drie horizontale puntjes onderin de hoek van de foto. Klik op opties, en dan op verwijderen.

BeReal Discovery

Wil jij een stapje verdergaan dan foto’s delen met je eigen vrienden? Dan zit je goed met BeReal Discovery. Deze feed is zichtbaar voor alle BeReal gebruikers. Je hoeft niet per se zelf je foto’s te delen met iedereen, want ook als je deze functie uit hebt staan kun je de openbare BeReals van anderen zien. Dat zelf openbaar delen kan natuurlijk wel als je dat wilt. De functie staat van zichzelf uit, en je kunt dit eenvoudig activeren via de BeReal instellingen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Foto apps.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Pixlr.