Instagram downloaden

Foto’s kijken en Instagram downloaden? Hier vind je de officiële Instagram app download. Kies het juiste besturingssysteem en start direct!

Wat is Instagram app?

Instagram, onderdeel van het bedrijf Meta, is een van de populairste social media apps van het moment. En de reden is heel simpel: omdat Instagram op foto’s draait. Beelden zeggen meer dan woorden en daarom wordt de Instagram app download goed gewaardeerd. Ze hebben meer dan 1 miljard gebruikers. Een van de leukste functies zijn de stories.

  • Social media app gebaseerd op foto’s
  • Volg je favoriete bekenden, celebs en influencers
  • Heerlijk rondblieken, of zelf posten
  • Tijdelijke updates of vaste foto’s plaatsen
  • #Hashtags en LinkInBio toevoegen
  • Diverse mooie filters voor foto’s
  • Direct contact leggen via privéchat
  • Ga live als je iets spannends meemaakt
  • En ontdek heel veel nieuwe mensen!

Gratis Instagram downloaden

Heb je nog geen Instagram account en wil je met dit toffe platform aan de slag? Snappen we! Met deze gratis download van Instagram zit je goed! Je kunt direct inloggen of een gratis account aanmaken, en dan ga je ermee aan de slag. Hoe werkt Instagram gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Instagram download via de button.

Hoe werkt Instagram?

Stuur volgverzoeken naar vrienden of bekende personen. Word je geaccepteerd of volg je een openbaar profiel, dan zie je alle foto’s die diegene ooit geplaatst heeft. Op basis van mensen die je toevoegt krijg je tevens aanbevelingen.

Hoe begin je? Instagram inloggen!

Als je de Instagram app download, moet je daarna aanmelden. Dat kan via een nieuwe inschrijving, of via je Facebook-account. Die laatste heeft als voordeel dat je meteen kunt zien welke vrienden ook Instagram hebben. Zo kun je meteen al een paar mensen volgen.

Zelf foto’s plaatsen op Instagram

Op Instagram post je foto's van momenten uit je leven. Je kunt een foto schieten via de app, maar ook een plaatje uploaden vanuit je galerij. Vervolgens biedt Instagram je filters en effecten aan om over de foto heen te zetten. Zo kun je alles een beetje verfraaien.

#Hashtags gebruiken in Instagram app

Om goed gevonden te worden, is het noodzakelijk dat je de foto een goede beschrijving meegeeft. Dat betekent ook dat je de juiste hashtags moet gebruiken. Gebruikers zoeken namelijk naar posts of personen die dezelfde interesses delen als zij, bijvoorbeeld via #fitness. Als jij jouw sportfoto ook die tag meegeeft, komt deze in de zoekresultaten naar boven. Vind gelijkgestemden en volg elkaar.

Instagram reels bekijken

Dagelijks worden er nieuwe stories op Instagram gepost. Check out de Instagram Story van je vrienden en weet wat zij die dag hebben meegemaakt. Instagram story inplannen? Pak een moment voor jezelf en ga ermee aan de slag! En kijk naar de leuke reacties, zoals hartjes en berichten, op jouw foto’s.

Verschil Facebook en Instagram

Benieuwd naar het verschil tussen Instagram en Facebook? Bij Instagram ga je op zoek naar de allermooiste foto die je tijdens een feestje hebt genomen. Of je wandelt in het bos, komt de perfecte compositie en lichtinval tegen en post deze op je tijdlijn. De focus bij Instagram ligt op foto’s. Veel gebruikers posten ook alleen over hun interesses. Je ziet bijvoorbeeld veel accounts die alleen maar interieur- of fitnessfoto's plaatsen.

Facebook is meer gefocust op het maken van vrienden. Het delen van elkaars verhaal, in plaats van foto’s. Instagram is wat dat betreft wat vluchtiger dan Facebook, er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Download Instagram app gratis!

Heb jij nog geen Instagram en wil je Instagram proberen? Of heb je een nieuw device en wil je de Instagram app downloaden? Ga direct aan de slag en probeer het zelf. Want één ding is zeker, de Instagram download is goed voor uren vermaak. Veel plezier!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Foto apps.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is digiKam.