PlantSnap downloaden

Maak kennis met PlantSnap, een planten herkennen app waarmee je ontdekt tot welke plantensoort een bepaalde plant behoort. Dit door je camera te gebruiken. Je download PlantSnap app gratis via Downloaden.nl.

Wat is PlantSnap?

PlantSnap is een super toffe mobiele app waarmee je planten en bomen kunt identificeren door middel van foto's. De app maakt gebruik van geavanceerde technologieën om planten te herkennen aan de hand van kenmerken zoals bladvormen, bladranden en bloemen. PlantSnap biedt ook informatie over de gevonden planten en bomen, inclusief hun namen, geschiedenis, voordelen, gebruik, vruchten en zaden.

  • Foto maken van plant of boom
  • PlantSnap herkent 90% van soorten over de hele wereld
  • Extra informatie over verzorging, geschiedenis, leefgebied, et cetera
  • Meer dan 42 miljoen gebruikers
  • PlantSnap voor iOS en Android

PlantSnap app gratis downloaden

Is PlantSnap gratis te downloaden? Iets dat veel mensen zich afvragen. Het antwoord is JA! Je kunt er gratis gebruik van maken, maar je moet af en toe door een reclame heen, hebt wat minder snaps tot je beschikking en kunt niet de complete database zien. Toch vind je de meeste (Nederlandse) planten in de gratis database terug.

Wil je gratis PlantSnap app downloaden? Dan krijg je in ieder geval een gratis trial van 7 dagen op de volledige versie. Daarna kun je altijd nog kiezen of je upgrade (vanaf €10 per jaar) naar een premium PlantSnap account, of dat je de gratis PlantSnap versie behoudt.

Kies het juiste besturingssysteem en start de PlantSnap download via de button.

Hoe werkt PlantSnap?

Er zijn verschillende planten herkennen apps op de markt, en wat PlantSnap zo goed maakt is juist die geavanceerde technologie die razendsnel duizenden planten, bomen en zelfs paddenstoelen kan identificeren. Het werkt bovendien super eenvoudig!

  1. Maak een foto van de plant via de PlantSnap app
  2. In enkele seconden weet je welke soort het is (90% wordt herkend)
  3. Naast de soort, kun je meer informatie opvragen over de geschiedenis, alsook de verzorging, voortplanting, leefgebied, et cetera.

App PlantSnap Nederlands

Als je de PlantSnap app downloadt via deze pagina dan wordt de app automatisch in het Nederlands weergegeven. De applicatie ziet er overzichtelijk uit. Via Snapshots maken kun je direct een plant screenen en herkennen. Je hoeft overigens niet per se een foto te maken, want je kunt ook planten zoeken in de database van 625.000 planten. Je leest de naam (ook de Latijnse plantennamen), een beschrijving en tips voor de verzorging. Wil je een plant kopen? Dan krijg je ook meteen een doorverwijzing naar waar die te koop is.

PlantSnap community

Vind je het leuk om met andere gebruikers te praten over je favoriete planten? Deel je PlantSnaps dan met de community en kijk wat anderen plaatsen. Binnen de app kun je naar de ‘Gemeenschap’ button gaan, en dan zie je de planten foto’s van anderen. Deze kun je liken en er zelfs op reageren. Wie weet ontdek je nog een nieuwe mooie plant voor in de tuin!

Probeer de PlantSnap app download!

Benieuwd naar welke planten jij allemaal tegenkomt als je door het bos aan het wandelen bent? Of heb je een eyecatcher in de tuin staan maar heb je geen idee welke soort dat is of hoe je die plant moet verzorgen? Reken af met al je vragen en kom erachter via de PlantSnap app. Download gratis PlantSnap voor Android en iOS en probeer het zelf!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Foto apps.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Gallery Doctor.