Wordpad downloaden

WordPad is een tekstverwerker voor Windows, Android en Chromebook. Hiermee kun je op een eenvoudige manier documenten opstellen, bewerken en beheren.

Wat is WordPad?

WordPad is een veelgebruikte tekstverwerker die is ingebouwd in Microsoft Windows. Het biedt basic tekstverwerkingsfuncties, zoals het bewerken van de lettergrootte, lettertype, letterkleur en stijlen. Tevens bevat het een aantal invoegopties, bijvoorbeeld voor afbeeldingen, tabellen en tekstblokken.

Gratis WordPad downloaden Windows

Wil je Microsoft WordPad gratis downloaden? Als je een Windows pc hebt dan hebben we goed nieuws voor je! De WordPad download staat namelijk al op je computer geïnstalleerd! Al sinds 1995 is dit dé gratis Microsoft tekstverwerker!

Hoe WordPad openen?

  1. Zoek tussen Windows programma’s naar WordPad
  2. Open het programma en maak via de knop ‘Bestand’ een document aan
  3. Ga aan de slag en sla je bestanden op in het gewenste formaat

WordPad download Mac

WordPad is een tool van Windows en dus niet voor Mac. Het is tevens niet mogelijk om deze tool op MacOS te installeren. Gelukkig is er een goed alternatief. Apache OpenOffice. Een gratis tekstverwerkingsprogramma dat erg vergelijkbaar is met WordPad.

Hoe WordPad gebruiken?

Na het openen van WordPad kun je via ‘Bestand’ een nieuw document aanmaken of een eerder aangemaakt of ontvangen document openen. Nu kun je aan de slag met bewerken. Zo pas je via de menubalk bijvoorbeeld de lettergrootte, kleur en stijl aan. Je kunt daarnaast ook tabellen aanmaken, alsook afbeeldingen en opsommingen toevoegen. Als je klaar bent kun je je document opslaan in bestandsformaten als .txt, .rtf, .doc, .docx en .odt

Alternatieven WordPad?

Zoek je een tekstverwerker download en heb je geen Windows of een versie van het Windows besturingssysteem zonder WordPad? Dan adviseren we je om voor een van deze alternatieven van WordPad te kiezen.

  • Microsoft Word: populairste en bekendste tekstverwerker. Werkt ideaal met een scala aan opties. Kost echter wel maandelijks geld.
  • Apache OpenOffice: wordt ook wel gezien als belangrijkste alternatief voor Microsoft Word. Bied veel opties (wel minder dan Word) en is gratis in gebruik.
  • LibreOffice: ondersteunt veel formaten en kan ook gebruikt worden voor het maken van databases en het bewerken van formules. Is tevens gratis.
  • WPS Office Free: hiermee kun je verschillende documenten in tabbladen openen (i.p.v. losse documenten) en bewerken. Is gratis maar niet Nederlandstalig.

WordPad download gratis

Wil je dus gratis WordPad downloaden? Check out your tools on Windows en go! Of maak gebruik van de WordPad gratis alternatieven. Keuze genoeg in ieder geval als het aankomt op gratis tekstverwerkers. Succes!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is StickyNote .