LibreOffice downloaden

Wil je niet betalen voor Microsoft Office? Er zijn best veel gratis tekstverwerkers te vinden. De beste keus is echter toch wel LibreOffice! Het programma is supersnel en opent vrijwel alle .doc extensies. 

Functies LibreOffice:

Het pakket bundelt verschillende toepassingen, zodat je er zowel zakelijk, privé en als student mee uit de voeten kan:

  • Writer (tekstverwerker)
  • Calc (rekenblad programma)
  • Impress (presentaties)
  • Draw (tekenprogramma)
  • Base (databases aanmaken en beheren)
  • Math (bewerken van formules)

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de betrouwbaarheid en veiligheid van een gratis Office pakket? Bedenk dan dat onder andere het complete Italiaanse ministerie van defensie, de overheid in de Spaanse regio Valencia, het Taiwanese ministerie van financiën, de grootste universiteit van Brazilië en een onderdeel van de Franse regering enkel en alleen nog werken met LibreOffice. Zo'n goede vervanging voor Microsoft Office is het dus!

Ondersteuning

In tegenstelling tot Microsoft Office, opent LibreOffice bijna alle formaten. Ook verouderde versies die allang niet meer worden ondersteund door Microsoft. Dus heb je van iemand een exotisch bestand gekregen? Of een document dat ergens in 1998 zijn oorsprong kent? LibreOffice heeft er geen probleem mee om het te openen.

Standaard worden nieuwe documenten trouwens opgeslagen in ODF (Open Document Formaat), maar je kunt ook voor docx kiezen. Of doc, of een ander formaat dat vaak voorkomt!

Voordelen

Heel simpel: het is gratis. Voor het intensieve karwei van foto's bewerken snappen we heel goed dat je bijvoorbeeld Adobe Photoshop aan zou schaffen. Maar voor het tikken van stukjes tekst voor werk of studie heb je echt niet meer nodig dan een gratis tekstverwerker. Zeker de nieuwste update van het programma bevat een duidelijke, goed ontworpen interface waar je zo mee uit de voeten kan. Waarom zou je nog betalen?

Download LibreOffice Nederlands

Je kunt de taal eenvoudig wijzigen door via Extra > Opties > Taalinstellingen de taal naar voorkeur aan te passen. Super handig! Ook andere instellingen pas je eenvoudig aan via de menu’s boven in de toolbar.

LibreOffice Mac en Windows

Je kunt het downloaden van LibreOffice voor Mac en Windows doen. Overigens is dit niet de enige gratis tekstverwerker. Past het programma niet helemaal bij je? Dan kun je altijd nog Apache OpenOffice proberen. Of WPS Office Free, net wat je voorkeur heeft.

Gratis LibreOffice download!

Enthousiast over deze handige open source software? Begrijpen we maar al te goed. Probeer het gewoon eens uit om te zien wat deze tekstverwerker voor jou kan betekenen. Kies het juiste besturingssysteem en ga ermee aan de slag. Gratis LibreOffice downloaden!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is EtikettenAssistent Word.