WPS Office Free downloaden

WPS Office Free is een prima gratis office pakket en tekstverwerker, dat je prima kunt downloaden als alternatief voor Microsoft Office.

Laten we wel wezen: Microsoft Office is duur. Voor een enkele (onbeperkte) licentie betaal je al snel €149. Dat is geld wat heel veel mensen niet kunnen en willen missen. Gelukkig zijn er ook genoeg gratis alternatieven, die net zo goed werken. Een voorbeeld hiervan is WPS Office Free. Je kunt het downloaden voor je computer of smartphone en door de eigen, ingebouwde cloud-ondersteuning kun je overal je documenten openen, zonder ze fysiek op bijvoorbeeld een USB-stick bij te hebben. 

Waarom WPS Office Free?

Het programma is net zo strak ontworpen als Microsoft Office, maar dan dus helemaal gratis. Alle functies en mogelijkheden die je van betaalde programma's gewend bent, zitten ook in WPS Office Free verwerkt: spellingscontrole, tekst bewerken, tabellen invoegen, layout ontwerpen, afbeeldingen invoegen en nog veel en veel meer. WPS Office Free bevat de volgende bewerkingsmogelijkheden:

  • Tekst
  • Presentatie
  • Spreadsheets
  • PDF-mogelijkheden

Overigens ondersteunt WPS Office Free gewoon standaard documentformaten als .doc, .xls, .ppt, etc.

Waarin onderscheidt WPS Office Free zich?

Er zijn enkele handige tools in WPS Office Free ingebouwd, die echt uniek zijn. Zo kun je door het drag and drop systeem complete paragrafen verslepen, zonder de tekst te kopiëren en plakken. Door je muis te gebruiken kun je inspringing, grootte en meer in een klap veranderen. Een andere tool die voor ons onmisbaar is geworden, is de 'section navigation'. Hiermee kun je ineens naar je titelpagina, inhoudsopgave of een bepaald hoofdstuk springen. Nooit meer eindeloos scrollen tot je eindelijk bij de goede pagina bent! En als laatste: 'Multiple Document Tabs'. Binnen het programma kun je meerdere tabjes openen, waardoor je nooit meer verschillende documenten in de taakbalk open hebt staan of per ongeluk iets sluit wat niet had gemoeten.

WPS Office Nederlands

Een klein minpuntje is er misschien voor wel: WPS is niet Nederlandstalig te installeren. Ben je dus toch nog niet overtuigd? Apache OpenOffice is een ander gratis officepakket, dat wel in het Nederlands te downloaden is.

WPS Office download!

Maakt het voor jou niet uit dat WPS Office niet Nederlands is en wil je gebruik maken van de voordelen van deze handige gratis tool? Dan kun je gratis WPS Office downloaden via deze pagina. Kies het juiste besturingssysteem, waaronder Mac of Windows, en ga er direct mee aan de slag. Download WPS Office Free!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WordPerfect Office.