Apache OpenOffice downloaden

Apache OpenOffice is een van de bekendste alternatieven voor Microsoft Office. Niet zo gek ook, want het is een gratis tekstverwerkingsprogramma dat eigenlijk alles doet wat zijn betaalde tegenhanger ook doet.

Apache OpenOffice heeft de volgende mogelijkheden:

 • Tekstdocument (Word)
 • Werkblad (Excel)
 • Presentatie (Powerpoint)
 • Tekening 
 • Gegevensbron (Acces)
 • Formule 

Apache OpenOffice is dus echt een zeer compleet pakket en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Het wordt tegenwoordig - naast LibreOffice - algemeen gezien als belangrijkste alternatief voor marktleider Microsoft Office. OpenOffice.org hanteert het standaarddocumentformaat OpenDocument, waardoor met name overheidsorganisaties in verschillende landen (die steeds meer verplicht worden om een open bestandsformaat te gebruiken) ertoe neigen om over te stappen.

Ondersteuning

Daarnaast kun je met Apache OpenOffice gewoon documenten van Microsoft openen. Stuurt iemand jou een .doc, .xls, .ppt of een ander soortgelijk bestand? Dan kun je deze gewoon bekijken bewerken. Eigenlijk is er dus geen enkele reden meer om te betalen voor office software!

Meer dan 5 losse programma's

Apache OpenOffice is meer dan vijf geweldige programma's in één download. Want in tegenstelling tot sommige concurrenten, is dit pakket niet samengesteld uit een losse collectie software. Het is namelijk bedoeld om een geheel te zijn, als één compleet kantoorpakket:

 1. Alle programma's hebben dezelfde uitstraling, waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn. Door de 'leer eens' knoppen in bijvoorbeeld Writer te gebruiken, leer je ook over functies in Calc.
 2. Verschillende functies worden consistent gebruikt in de programma's. Zo bewerk je afbeeldingen op dezelfde manier in Impress als in Draw.
 3. Met 'Bestand Openen' kun je ieder document van Apache OpenOffice openen, ongeacht de herkomst.
 4. Alle pakketten delen de spellingscontrole. Als je een optie of woord wijzigt in één pakket, dan is het in alle pakketten gewijzigd.
 5. Informatie kan eenvoudig overgedragen worden tussen alle pakketten.
 6. Alle onderdelen worden automatisch opgeslagen in het OpenDocument-formaat, de nieuwe internationale standaard voor kantoor- en overheidsdocumenten. Dit formaat neemt minder schijfruimte in beslag.

Apache OpenOffice download

Zoek je een Apache OpenOffice Mac download? Of wil je Apache OpenOffice downloaden op Windows? Doe het gratis en snel! Kies hieronder het juiste besturingssysteem en zet deze tool bij je favorieten om voortaan razendsnel toegang te hebben tot een uitgebreide en razendsnelle tekstverwerker. OpenOffice van Apache!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Docs.