Capture2text downloaden

OCR staat voor: Optical Character Recognition. Een programma met een OCR functie, zoals Capture2text, kan dus beeld in tekst omzetten. Handig als je een tekst wilt kopiëren die als .jpg op een website staat,als de kopieer functie in een PDF-document staat uitgeschakel of als je een handgeschreven briefje met aantekeningen hebt.

Hoe werkt Capture2text?

Door middel van een enkele sneltoets!

1: Selecteer met je muis het gebied dat je wilt omzetten in een bewerkbaar tekstbestand
2: Gebruik de OCR sneltoets (deze kan je in het menu van het programma zelf instellen)
3: Beweeg je muis om het gebied dat je om wilt zetten te vergroten of verplaatsen
4: Gebruik de sneltoets (of ENTER) om het OCR proces te voltooien.

Alle tekst die je hebt geselecteerd, wordt op het klembord opgeslagen. Het maakt niet uit of dit daadwerkelijke tekstbestanden of afbeeldingen zijn, als jij op ‘plakken’ drukt in je tekstverwerker, zal daar de tekst verschijnen.

Stel overigens van tevoren nog even in in welke taal je het OCR proces wilt laten verlopen! Je kunt hiervoor eventueel ook sneltoetsen voor instellen.

Capture2text ondersteunt wel meer dan 90 talen!

Het programma zelf is te gebruiken in het Engels (en wat meer talen), maar je kunt teksten uit meer dan 90 talen omzetten in een tekstbestand. Je moet daarvoor wel even het benodigde woordenboek downloaden van de site (capture2text.sourceforge.net).

Enkele ondersteunde talen: Chinees, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks, Japans, Latijn, Spaans, Turks en nog véél meer.

Meer dan OCR: ook vertalen

Capture2text kan niet alleen tekst herkennen en omzetten in een bewerkbaar bestand, het kan ook vertalen! Handig als je bijvoorbeeld een Duitse tekst hebt omgezet, die je graag in het Nederlands verder zou willen bewerken.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Apple News+.