Scrivener downloaden

Schrijf je vaak essays, scripties, verhalen, werkstukken of andere lange stukken tekst waarbij een hoop research komt kijken? Dan is Scrivener een musthave!

Meer dan tekst verwerken

Als je aan een boek, een onderzoek, een script of een ander project werkt waarbij er veel tekst komt kijken, dan weet je heel goed dat je niet alleen maar op je toetsenbord hoeft te rammen tot je klaar bent. Er komt nog veel meer bij kijken: feiten verzamelen, losse ideeën in een logische volgorde zetten, structuur aanbrengen, notities verwerken, etc. Scrivener helpt je hier allemaal mee. Van de eerste letter die je tikt tot het frustrerende ordenen van hoofdstukken. 

En een van de grootste pluspunten: je kunt je research raadplegen en verwerken in Scrivener, terwijl je document open blijft staan. Zo heb je geen tal van andere schermen open staan, of loop je eindeloos te zoeken in je bibliotheek. Dat is nog eens efficiënt werken!

Alles bij de hand

Scrivener is zo ontworpen, dat je overal snel bij kunt en bij de hand hebt. Zo heb je links van je scherm een menu dat je ook wel kan omschrijven als je 'archiefkast'. Hier kun je makkelijk naar andere delen van je manuscript, notities en research springen.

Orde in de chaos scheppen

De meeste tekstverwerkers verwachten dat je een lange tekst van begin tot eind in één ruk schrijft. Het is best moeilijk en irritant om bepaalde hoofdstukken of paragrafen los tussen je tekst te krijgen in bijvoorbeeld Microsoft Word. Maar Scrivener begrijpt dat schrijven niet één lange, rechte weg is. Enkele handige functies:

  • Synopsis voor hoofdstukken maken en later uitwerken
  • Hoofdstukken omgooien met drag and drop
  • Werkplanning maken
  • Globale tekst maken en uit elkaar trekken op het prikbord
  • Bewaar documenten die je nog moet doorlezen
  • Bewerk een stuk tekst zonder de gehele lay-out om te gooien
  • Research (PDF's, video's, foto's, audio, etc) via splitscreen bekijken naast je werkdocument

Wat jij ook handig vindt werken: Scrivener helpt je jouw manier zo makkelijk mogelijk te maken! 

Deze download is een free trial van 30 dagen. Tevreden? Dan kun je het programma voor €45 compleet aanschaffen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Google Docs.