Prezi downloaden

Ken je Powerpoint nog? Met het gratis Prezi - dat je hier kunt downloaden - maak je zeker mooiere presentaties die iedereen bij zullen blijven! Het is makkelijk te begrijpen en in het Nederlands.

Met Powerpoint je creatieve ei niet makkelijk kwijt, Prezi een uitstekend en leuk alternatief! Met dit programma kun je alle kanten op en kun je kiezen uit een hele hoop gratis templates om mee te beginnen.

Hoe begin ik met Prezi?

Er zijn al voorbeelden in de vorm van een template uit om je presentatie in te maken. Er zijn echt allerlei verschillende lay-outs: van een krant, tot grafieken en bomen. Er is altijd wel een template te vinden dat bij jou en je onderwerp past. Overigens kun je ook zelf een template creëren, door te drukken op 'start a blank Prezi'. Dit kost je wel wat meer tijd, omdat je hiermee wereklik waar alle kanten op kunt.

Hoe werkt Prezi?

Heb je eenmaal een template gekozen of ontworpen? Dan kun je alle vakken zo invullen dat er een presentatie ontstaat. In het midden van je scherm vind je ingezoomd het onderdeel van de pagina die je aan het bewerken bent. Links vind je een kolom met de verschillende onderdelen die je kunt aanpassen. Als je hierop klikt, dan verspringt het scherm naar dit onderdeel. Natuurlijk kun je ook gewoon met je muis in het grote scherm navigeren.

Een 'dia' of 'pagina' heet in Prezi een frame. Je kunt ervoor kiezen om per frame een ander onderwerp aan het halen, of je verhaal juist te vertellen aan de hand van verschillende onderwerpen in een frame. The floor is yours! Wil je dat mensen je presentatie niet meteen vergeten? Het is ook mogelijk om er animaties of GIF'jes in te verwerken, bijvoorbeeld een bewegende grafiek die de omzet laat zien. En om het echt af te maken, kun je video's en afbeeldingen toevoegen die voor jou relevant zijn.

Voor wie en wanneer is Prezi handig?

We kunnen een Prezi maken voor nagenoeg alle creatieve bezigheden, bijvoorbeeld voor het maken van een uitnodiging (feestje?).

  • Afstudeerpresentaties
  • Sollicitaties
  • Colleges
  • Voorstellen
  • Brainstorms
  • Spreekbeurten
  • Boekbesprekingen

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Apple News+.