Prezi downloaden

Wil je de mooiste en meest creatieve presentatie maken? Dan zit je goed met deze gratis Prezi download!

Wat is Prezi?

Prezi is een tool voor het maken van creatieve presentaties. Met dit programma kun je werkelijk alle kanten op. Je kiest uit tal van gratis templates om mee te beginnen, en werkt alles uit zoals je zelf wilt. Kleuren, ontwerpen, zoomen, probeer het zelf. Het is namelijk uiterst eenvoudig in gebruik, en er is ook nog gratis mee te experimenteren. Het wordt ook wel gezien als creatief alternatief voor Powerpoint.

Gebruik Prezi zakelijk, voor studie of privé:

 • Afstudeerpresentaties
 • Sollicitaties
 • Colleges
 • Voorstellen
 • Brainstorms
 • Spreekbeurten
 • Boekbesprekingen
 • En nog veel meer!

Gratis Prezi downloaden

Wil je Prezi downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We sturen je door naar de officiële download van Prezi, zodat je direct aan de slag kunt. Hoe werkt Prezi gratis downloaden?

 1. Kies het juiste besturingssysteem
 2. Start de Prezi download via de button
 3. Kies voor Prezi Basic rechtsboven in de hoek (gratis)

Note: de gratis versie toont een watermerk in de presentatie. Je kunt daarom ook de Free trial selecteren om de Prezi upgrade (zonder watermerk) 14 dagen gratis te gebruiken.

Hoe werkt Prezi?

Met Prezi maak je de mooiste presentaties die iedereen bijblijven. Het werkt erg eenvoudig. Je start met het kiezen van een template (of begint met een lege template). Deze kun je vervolgens uitwerken zoals jij dat wilt. Denk aan het toevoegen van symbolen, kleuren, afbeeldingen en meer. Je bepaalt het ‘presentatiepad’, oftewel de volgorde van de presentatie. Dit stel je eenvoudig in via de tool.

Prezi templates

Er zijn al voorbeelden in de vorm van een template om je presentatie in te maken. Er zijn echt allerlei verschillende lay-outs: van een krant, tot grafieken en bomen. En er is altijd wel een template te vinden dat bij jou en je onderwerp past!

Door voor een vaste template te kiezen kun je veel tijd besparen. Maar de ware creatievelingen kiezen wellicht liever met een ‘Blank Prezi’. Hiermee kun je alles van A tot Z ontwerpen, precies zoals bij je wensen aansluit.

Hoe Prezi presentatie maken?

Heb je eenmaal een template gekozen of ontworpen? Dan kun je alle vakken zo invullen dat er een presentatie ontstaat. In het midden van je scherm vind je ingezoomd het onderdeel van de pagina dat je aan het bewerken bent. Links vind je een kolom met de verschillende onderdelen die je kunt aanpassen. Als je hierop klikt, dan verspringt het scherm naar dit onderdeel. Natuurlijk kun je ook gewoon met je muis in het grote scherm navigeren.

Een 'dia' of 'pagina' heet in Prezi een frame. Je kunt ervoor kiezen om per frame een ander onderwerp aan het halen, of je verhaal juist te vertellen aan de hand van verschillende onderwerpen in een frame. The floor is yours!

Wil je dat mensen je presentatie niet meteen vergeten? Het is ook mogelijk om er animaties of GIF'jes in te verwerken, bijvoorbeeld een bewegende grafiek die de omzet laat zien. En om het echt af te maken, kun je video's en afbeeldingen toevoegen die voor jou relevant zijn.

Alternatief Powerpoint

Als je normaal gezien vaak met Powerpoint je presentaties maakt, dan weet je dat je toch een beetje beperkt bent qua creatieve vormgeving. Je kunt er je ei niet geheel in kwijt. Zoek je dan een tool waarmee je zowat alles kunt qua design? Dan is Prezi het perfecte Powerpoint alternatief! Dit omdat je uit tal van templates kiest die je tot in de kleinste details kunt bewerken. Zo laat je zeker een statement achter.

Is Prezi gratis?

Absoluut! Met het Prezi Basic Account heb je 100MB tot je beschikking voor het maken en opslaan van Prezi presentaties. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan. Je dient je Prezi’s op ‘openbaar zichtbaar’ in te stellen en ze zijn voorzien van het Prezi watermerk.

Prezi abonnement – upgrade

Wil je geen watermerk en/of openbare zichtbaarheid. Dan kun je alsnog 14 dagen gratis Prezi gebruiken, zonder daarvoor in de buidel te tasten. Handig! Met de Prezi download op deze pagina kun je direct de gratis Prezi trial van 14 dagen activeren. Daarna stap je over op een abonnement (vanaf €3 per maand). Uiteraard kun je na de trial altijd weer overstappen op de gratis Basic account van Prezi.

Prezi login voor studenten

Je kunt eenvoudig een Prezi account aanmaken. Studenten die een upgrade willen doen (zoals hierboven omschreven) kiezen het beste voor het EDU Plus of Pro abonnement. Veel scholen zijn aangesloten bij Prezi, en als student ontvang je Prezi korting door een account aan te maken met je mailadres van school, mits deze dus aangesloten is.

Prezi maken? Gratis met deze Prezi download!

Met de Prezi download op deze pagina hoef je geen moeite te doen om de kosteloze variant te vinden. Die optie heeft Prezi (in ieder geval op moment van schrijven) namelijk in een klein hoekje op hun website weggestopt, zo viel ons op. Uiteraard willen ze liever dat je voor een betaalde account kiest. Maar wat ons betreft kun je dat altijd nog beslissen. Probeer het eerst gratis, experimenteer en ontdek de functies met deze gratis download van Prezi!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Tekst en Administratie.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WinBank.