Winpatrol downloaden

Maak kennis met Scotty: de nieuwe waakhond van je computer. Met het downloaden van Winpatrol adopteer je dit huisdier, die jouw PC in de gaten houdt en controleert op veranderingen. Deze gratis download is een perfecte aanvulling op je anti-virus software, zoals 360 Total Security.

Wat doet Winpatrol?

Jouw waakhond Scotty neemt plaats in de systeembalk. Winpatrol monitort veranderen in je instellingen en laat Scotty blaffen als dit gebeurt. Je krijgt dus een reminder als bijvoorbeeld Windows services, hosts, add ons in Internet Explorer en bestandsassociaties (ongewild) veranderen. Zo kun je snel actie ondernemen tegen potentiële gevaren voor je computer.

Kenmerken van Winpatrol:

  • Scotty blaft bij plotselinge systeemsveranderingen
  • Stopt aanvallen van spy-, ad- en malware
  • Voorkomt startpagina-hijacks
  • Gratis voor Windows

Winpatrol geeft je daarnaast een helder overzicht welke programma's op dat moment draaien, met bijbehorende extensies. Zo is het gemakkelijk om ongewenste processen te onderscheppen en stoppen.

Extra beschermlaag

Scotty houdt je systeem goed in de gaten. Je moet het echter zien als een extra beschermingslaag, dus zorg er in eerste instantie voor dat je een goede virusscanner hebt.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Hide.me VPN.