Avast Free Mac Security downloaden

Hoewel Mac OS bekend staat het veiligste besturingssysteem, toch zullen hackers altijd proberen je computer binnen te komen. Niet omdat ze zo graag wat willen met je Mac, maar omdat ze uit zijn op je wachtwoorden en bankgegevens. Heb je op jouw Mac last van malware of vertrouw je het niet helemaal? Wij raden Avast Free Mac Security aan. Deze gratis virusscanner houdt je computer schoon en beveiligt je gegevens.

Avast combineert een grondige virusscanner met professionele beveiligingsopties. Zo kan er niemand bij je belangrijke gegevens en blijft je computer veilig en schoon. 

Het programma biedt de volgende opties:

  • Anti-malwarebeveiliging
  • Firewall en e-mail controle
  • Controleren van openbare onveilige WiFi-netwerken

Jouw macOS houdt een aantal malwarevarianten tegen, maar kan je niet helpen als het systeem al is geïnfecteerd. AntiVirus Free Mac Security houdt niet alleen virussen, spyware, Trojaanse paarden en andere malware in realtime tegen, maar scant je hele Mac op sluimerende dreigingen.

Avast Free Mac Security voert geen grote updates uit die je Mac vertragen, maar werkt de software met kleine stapjes bij. Zo heb je er geen last van, maar blijft de virusscanner toch up-to-date.

Geen quickscans

Een nadeel van deze virusscanner is dat het niet mogelijk is om scans in te plannen. Je moet deze dus handmatig aanzetten Daarnaast voert Avast Free Mac Security geen quickscans uit. Je kunt kiezen voor een grondige Full System Scan of je moet handmatig partities selecteren om te doorzoeken.

Al met al vinden wij Avast Free Mac Security met een gebruiksvriendelijke interface en krachtige virusscanner een uiterst geschikte, gratis virusscanner voor Mac!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is VPN Nederland.