Microsoft Authenticator app downloaden

Zoek je een eenvoudige, snelle en veilige methode voor tweeledige verificatie in diverse apps? Maak dan gebruik van deze gratis Microsoft Authenticator download!

Wat is Microsoft Authenticator app?

Microsoft Authenticator is een applicatie waarmee je eenvoudig en veilig overal inlogt. Hierbij kun je denken aan meervoudige verificatie, maar net zo goed aan inloggen zonder wachtwoord, of het automatisch invullen van je wachtwoord. Kortom, een ideale tool voor veiligheid online, dit met optimaal gebruiksgemak.

  • Eenvoudiger aanmelden bij online accounts, zoals Outlook en OneDrive
  • Aanmelden zonder wachtwoord of automatisch invullen
  • Extra beveiliging met meervoudige verificatie
  • Back-ups maken en accounts herstellen
  • Voor Microsoft én niet-Microsoft accounts
  • Gratis en veilig in gebruik

Gratis Microsoft Authenticator app downloaden

Wil je de Microsoft Authenticator app downloaden, gratis en voor niets? Stop met zoeken en kies bij ons direct het juiste besturingssysteem om deze handige tool in de wacht te slepen. Hoe werkt de Microsoft Authenticator app gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de download via de button.

Hoe werkt Microsoft Authenticator app?

Met de applicatie kun je je voortaan overal eenvoudig aanmelden, zonder dat je nog tal van wachtwoorden hoeft te gebruiken. Zo kun je voor de beveiliging een vingerafdruk gebruiken, gezichtsherkenning instellen of een pincode instellen.

Door tweevoudige verificatie in te stellen zorg je voor extra beveiliging. Zo krijg je bijvoorbeeld een verificatiecode die je moet invoeren bij het inloggen, zodat de kans om gehackt te worden kleiner wordt. En ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je via Microsoft Authenticator eenvoudig inloggen, zodat je je password niet hoeft te resetten.

Microsoft Authenticator app instellen

Na de installatie van de Microsoft Authenticator app kun je aan de slag. Je meldt je aan met je Microsoft account. Heb je die nog niet, dan kun je een gratis account aanmaken. Vervolgens kun je nieuwe manieren toevoegen om je aan te melden of te verifiëren. Je kiest ‘Een app gebruiken’ en stelt in hoe je welke app wilt beveiligen.

Microsoft Authenticator app back-up     

Met je persoonlijke Microsoft account kun je ook altijd back-ups maken. Bijvoorbeeld van app instellingen en accountinformatie. Houd er rekening mee dat je als iOS gebruiker ook een iCloud-account moet hebben. Via ‘instellingen > Back-up’ kun je de Cloud back-up instellen. Is er herstel nodig? Dan kun je vanuit de app dat herstel direct starten.

Microsoft Authenticator app nieuwe telefoon

Heb je een nieuwe smartphone? Dan installeer je de app op je nieuwe telefoon en open je de app. Vervolgens kun je bestaande accounts importeren. Je vraagt op je oude telefoon een QR-code aan die je met je nieuwe telefoon kunt scannen. Het enige dat je verder nodig hebt is je Authenticator codes om alles veilig over te zetten.

Je kunt het in verband met veiligheid overigens alleen herstellen als je of je oude telefoon nog hebt, of je nog ingelogd bent op je oude telefoon maar hem niet meer hebt (bijvoorbeeld bij diefstal of verlies). Zorg dat je het herstel in dit geval zo snel mogelijk regelt om veiligheidsrisico’s te beperken.

Veilig online met Microsoft Authenticator app!

Tijd om je online veiligheid te beschermen, gemakkelijker in te loggen en voor de zekerheid back-ups te maken? Wil je de verificatietool gebruiken voor zowel Microsoft als niet-Microsoft services? Download dan Microsoft Authenticator app gratis en ervaar zelf het gemak van deze service!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Winpatrol.