Avira Antivirus Pro downloaden

Optimaal beschermd zijn tegen virussen en bedreigingen? Download dan Avira Antivirus Pro voor Mac en Windows via Downloaden.nl!

Avira Antivirus Pro beschermt je computer 

Als jij je computer optimaal beveiligd wilt hebben, is het van belang dat je ook alle virussen tegengaat. Avira Antivirus Pro helpt jou bij het tegengaan van alle bedreigingen die je computer binnen kunnen dringen, zonder dat het veel van je harde schijf in beslag neemt. De voordelen van Avira Antivirus Pro voor Windows en Mac:

  • Optimaal beveiligd, dus met vertrouwen bankieren, shoppen, betalen, mailen en andere internetactiveiten uitvoeren
  • Anti-ransomware stopt onbekende mutaties voordat ze zelf aanvallen
  • Repareert bestanden en belast je systeem minimaal

Antivirus Pro downloaden

Wil je Antivirus Pro van Avira downloaden? Dan zit je goed op Downloaden.nl. Volg onderstaande stappen en start direct met het beveiligen van je computer.

  1. Start de download via de button
  2. Kies Antivirus Pro voor Mac of Antivirus Pro voor Windows
  3. Activeer en ben beveiligd tegen virussen

Hoe werkt Avira Antivirus Pro?

Met Antivirus Pro heb je een gebruiksvriendelijk dashboard, Avira Connect, waar je alle Avira componenten kunt vinden die op jouw systeem geïnstalleerd staan (handig voor als je ook gebruikmaakt van andere Avira producten, zoals Avira Phantom VPN).

Door op het dashboard op Antivirus te klikken, zie je direct de huidige status van het apparaat. Groen staat hierbij voor veilig en rood voor problemen. Links zie je vijf menu-opties: status, scan, modules, quarantaine en activiteit. Hierbij toont ‘status’ de actieve beveiligingsfuncties in het programma en de bijbehorende status. De knop ‘snelle scan’ geeft aan wanneer de laatste scan was.

Verschillende modules om je computer te beveiligen

Elk pictogram op het dashboard verschijnt als een tegel, welke in Avira Antivirus Pro een module genoemd wordt. Als je op een van deze tegels drukt, kom je in ‘Modules’ terecht. Hier kun je al de modules in- en uitschakelen. De firewall is hierin ook opgenomen, ondanks dat deze niet bij het gedeelte Status staat. 

Klik je door naar ‘Scan’, kun je alle soorten scans uitvoeren. Dit houdt in dat er een volledige scan, een snelle scan van de essentie, een aangepaste scan en een scanplanning te vinden zijn. 

In het gedeelte Quarantaine wordt ervoor gezorgd dat de kwaadaardige bestanden doodgemaakt worden en in Activiteit zie je jouw recente geschiedenis. Als er een update niet volledig is uitgevoerd, kan dit hier ook verschijnen. Ook kun je goed in de gaten houden wanneer en hoe vaak een scan wordt uitgevoerd, zodat je weet of jouw computer op de juiste manier wordt nagekeken op virussen. Als je niet constant op wilt letten of de scans uitgevoerd worden, is het goed om de automatische functie in te schakelen, zodat het programma de scans op de achtergrond uitvoert. 

USB’s scannen

USB-schijven scannen staat niet standaard als optie aangegeven, maar is wel mogelijk. Deze optie verschijnt alleen als je een USB plaatst bij jouw computer. Je moet dus zelf aangeven of je een USB wilt scannen. Avira Antivirus Pro zal echter wel altijd aangeven dat deze schijven als potentieel schadelijk bevonden worden, waardoor je al snel geneigd bent om de scan uit te voeren. 

avira in het duits

Minimale belasting van je systeem

Avira Antivirus Pro wordt steeds geoptimaliseerd om de belasting van je systeem zo klein mogelijk te houden. Er wordt een zo klein mogelijk deel van je harde schijf in beslag genomen en daarnaast worden de algehele pc-prestaties steeds verbeterd door het verminderen van virusdefinitiebestanden (VDF’s). Deze bestanden zorgen ervoor dat je geheugen snel vol zit. Met Avira Antivirus is urenlang wachten op je virusscanner dus verleden tijd.

Avira Antivirus Pro instellen zoals jij wilt 

Met Avira Antivirus Pro heb je je computer altijd optimaal beveiligd tegen invloeden die jouw software en hardware binnendringen. Je kunt bij ieder bestand zien of er mogelijk schade aan je PC toegebracht wordt en direct scans uitvoeren om de problemen op te lossen. 

Daarnaast kun je verschillende zaken, waaronder de firewall en ransomware protectie, instellen. Je kunt er dus zelf voor kiezen in hoeverre je jouw computer beveiligd en hoe vaak je de scans uitvoert. Toch kan het een goede keuze zijn om de scans op automatisch te zetten, zodat je er zeker van bent dat je geen onnodige schade aan jouw apparaten hebt. Zo haal je het maximale uit Avira Antivirus Pro. 

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is AVG AntiVirus Free.