ProtonMail downloaden

ProtonMail is de veilig e-maildienst, gevestigd in Zwitserland.

Wie zitten er achter ProtonMail?

Het team achter ProtonMail bestaat uit wetenschappers, ingenieurs en ontwikkelaars die samenwerken onder een gedeelde visie om online burgerrechten te beschermen. Daarom hebben ze ProtonMail ontwikkeld, een gebruiksvriendelijke en beveiligde e-mailservice met ingebouwde end-to-end-versleuteling en de meest moderne beveiligingsfuncties. Hun doel is om een internet te bouwen dat privacy respecteert en goed beschermd is tegen cyberaanvallen.

Zwitserse Privacy

Zoals je al kon lezen, komt ProtonMail uit Zwitserland. Hier staan ook alle servers. Dit houdt in dat alle gegevens van gebruikers beschermd zijn door strenge, Zwitserse privacywetgeving. Je gegevens kunnen zo onmogelijk op straat komen te liggen en niemand kan meekijken met wat jij aan het doen bent. Ook al doe je niets verkeerd: jouw zaken gaan niemand anders wat aan!

Andere voordelen van ProtonMail:

End-to-end versleuteling: Alle e-mails worden automatisch beveiligd en niemand anders dan jij kan ze vrijgeven en ontsleutelen
Anonieme e-mail: Er worden geen IP-logboeken bijgehouden en er zijn geen persoonlijke gegevens nodig voor een account
Open Source: De makers zijn van mening dat privacy voor iedereen beschikbaar moet zijn. De broncode is dus openbaar en alle accounts zijn gratis.
Eenvoudig in gebruik: ProtonMail kan op ieder apparaat worden gebruikt en is volledig compatibel met andere e-maildiensten
Moderne interface: De inbox is geoptimaliseerd voor productiviteit. Elk detail is zo gemaakt, dat je e-mails beter kunt lezen, organiseren en verzenden.

Je kunt ProtonMail downloaden als apps voor je Android apparaat of iPhone. Op de computer kun je de dienst gebruiken via een webdienst.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is DuckDuckGo.