Avira Total Security Suite downloaden

Gratis Avira Free Security Suite voor Mac downloaden? Dat kan op Downloaden.nl!

Avira Total Security Suite voor de totale opschoning

Avira Total Security Suite zorgt voor een complete ervaring voor jouw Apple of Windows computer. De software heeft namelijk antivirussoftware en een virtual private network in één, zodat jouw computer ten alle tijden beschermd is bij het gebruik. Het programma is namelijk een combinatie van drie verschillende pakketten: Avira Antivirus Pro, Avira SpeedUp en Avira Phantom VPN pro. De programma’s zijn ook los te downloaden als je liever een deel aanschaft. 

Wat is Avira Total Security Suite? 

Avira Total Security Suite is een van de programma’s van softwareontwikkelaar Avira, welke meer dan alleen gereedschap voor onderhoud aanbiedt. Dat is in deze software goed te zien met een combinatie van meerdere pakketten. Je kunt namelijk anoniem internetten met een VPN, veilig internetbankieren en online aankopen doen, Windows firewall beheren en eenvoudig jouw computersysteem opschonen in slechts enkele klikken. Dit maakt het voor jou als gebruiker makkelijker om jouw computer up-to-date te houden en de juiste beveiliging te gebruiken. 

De Optimization Suite functioneert bij deze software als de set van Antivirus Pro en System SpeedUp. Deze twee functies moeten zowel de PC als de browserprestaties verbeteren, waarbij ook direct een virusscan gebruikt wordt. Wanneer je gebruik maakt van Android kun je Avira Total Security Suite ook gebruiken voor beveiligde browsersessies. Echter werkt het nog altijd het beste op Firefox en Chrome. 

Hoe werkt Avira Total Security Suite? 

Een van de onderdelen die Avira Total Security Suite te bieden heeft, is het virtual private network (VPN). Hiermee kun je anoniem gebruikmaken van het internet, waarbij jouw IP-adres verborgen blijft. Niemand kan hierdoor achterhalen waar jij je bevindt en ook jouw identiteit blijft geheim. Je maakt hierdoor een stuk veiliger gebruik van het internet. Daarnaast is een VPN noodzakelijk wanneer je content wilt openen die alleen in bepaalde delen van de wereld te verkrijgen is. Je kunt namelijk een fictief IP-adres instellen voor het desbetreffende land. 

Met een VPN is het verkeer vanaf jouw computer versleuteld. Niemand kan dus ongewenst meekijken met wat jij aan het doen bent. Dit geldt ook wanneer je gebruik maakt van een publieke Hotspot. Een groot voordeel van een VPN is dat jouw gegevens niet meer gebruikt kunnen worden voor ongewenste advertentiedoeleinden. Het scheelt jou een hoop reclame als jij bijvoorbeeld hebt gezocht naar een bepaald product. 

Configureer jouw Windows-firewall 

Jouw firewall is ook belangrijk voor jouw computer. Met de Avira Total Security Suite kun je deze eenvoudig instellen. Je kunt er hierbij voor kiezen om de firewall via de software te gebruiken. Dit is een standaard firewall, waarbij de software kiest voor de beste optie of waar je zelf de instelling kunt invoeren. Ook is er de mogelijkheid om de Windows-firewall te configureren. Normaal gesproken doe je dit via Windows zelf, bij de instellingen van jouw computer, maar met de Avira Total Security Suite heb je dit ook in enkele klikken geregeld. 

De virusscanner heeft namelijk wat je ervan kan verwachten. Je bent namelijk te allen tijde beschermd tegen virussen en malware. Om het nog verder uit te bouwen maakt de software ook gebruik van een extra beveiliging voor bijvoorbeeld het internetbankieren en online winkelen. Je kunt op een veilige manier jouw geldzaken regelen of online jouw producten bestellen. Hierbij wordt jouw mail ook gecontroleerd. 

vrouw met laptop kijkt achterom

Avira Total Security Suite vergt veel van jouw systeem

De System SpeedUp die in Avira Total Security Suite zorgt voor een verbetering van de prestaties van jouw computer. Je kunt met dit pakket namelijk in slechts enkele klikken jouw systeem opschonen, waardoor jouw computer weer sneller wordt en je direct verlost bent van onnodige bestanden, zoals Junk-bestanden. Hiermee krijg je meer ruimte op jouw harde schijf, gaat de batterij langer mee en is het opstarten van jouw computer sneller. 

De drie losse pakketten samengevoegd hebben elk zijn voor- en nadelen. Echter kun je hiermee wel een totaalplaatje creëren voor jouw computer. Je hebt immers een snellere PC, jouw bestanden worden opgeschoond en beveiligd en je kunt anoniem gebruikmaken van het internet. Het biedt dus een complete bescherming aan de computer. Een groot nadeel is dat het een hoge belasting van het systeem veroorzaakt. Alles draaiende houden vergt veel van jouw PC, waardoor de optimalisatie niet altijd helemaal naar behoren uitgevoerd wordt.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Bullguard Internet Security.