Avast! Free Antivirus downloaden

Met Avast! Free Antivirus  ben je altijd beveiligd tegen malware. Of dit nu virussen of spyware zijn; cybercriminelen krijgen op jouw computer geen kans als je Avast hebt geïnstalleerd. Het gratis programma is te downloaden voor Windows, Mac, iOS en Android! Zo zijn al je apparaten beschermd en je persoonlijke gegevens veilig. Avast is een van de bekendste gratis anti-virusprogramma's op de markt.

Bescherming tegen ransomware

Het zal je vast niet zijn ontgaan; in 2017 was er heel veel te doen over ransomeware. Deze vervelende malware nestelt zich diep in je computer en 'gijzelt' persoonlijke en belastende bestanden, foto's en andere data. Je kunt ze terug krijgen, maar dan moet je wel een fiks bedrag betalen. Vaak kun je de computer niet eens meer gebruiken tot je het geld hebt overgemaakt. 

Slachtoffer worden van een ransomware aanval, is een van de ergste dingen die je kan overkomen. Je wordt namelijk op persoonlijk vlak aangevallen. Gelukkig speelt de meeste beveiligingssoftware hier goed op in. Ook Avast Free Antivirus heeft dit jaar een grondige update gekregen met nieuwe functies die ransomware bijna geheel onderschept en uitschakelt.

Wat kan Avast! Free Antivirus voor je betekenen?

  • Wachtwoordmanagement
  • Zwakke, onbeveiligde WiFi-netwerken herkennen en eventueel blokkeren
  • Virussen, malware, spyware, etc. opsporen en onschadelijk maken
  • Verdachte bestanden worden in de cloud geanalyseerd
  • Realtime bescherming
  • (nieuwe) Software blijft onder toezicht staan op verdacht gedrag
  • Gamen zonder onderbreking: meldingen worden in de wacht gezet

Dit programma biedt jou 24/7 bescherming. Maar het kan natuurlijk zijn dat er al gevaarlijke bestanden op je computer of apparaat staan voordat je Avast Free Antivirus download. Daarom is het mogelijk om bij het eerste gebruik een volledige scan uit te voeren, zodat gevaarlijke bestanden worden opgespoord. Verder worden updates automatisch bijgewerkt. Hierdoor ben je altijd tegen de nieuwste dreigingen beschermd.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is DigiD app.