DuckDuckGo downloaden

Ben je het ook zat dat Google al jouw data gebruikt om geld te verdienen? Dan is het tijd om een andere zoekmachine te gaan gebruiken, bijvoorbeeld het anonieme DuckDuckGo. Op je computer gebruik je deze in je browser, op Android en iOS gebruik je de handige app!

Hoe werkt DuckDuckGo?

Tijdens je zoektocht krijg je allereerst de betekenissen van het woord waarop je zoekt. Daaronder vind je websites die van toepassing kunnen zijn op je zoekwoorden. In tegenstelling tot andere bekende zoekmachine’s werkt DuckDuckGo niet met vervolgpagina’s. Als je onderaan de pagina bent worden er automatisch meer resultaten ingeladen (net zoals dat bij Google afbeeldingen is).

Anonieme zoekopdrachten

Bij Google worden je zoekwoorden bewaard en toegevoegd aan het profiel dat het bedrijf van je heeft. Op basis daarvan krijg je op vrijwel iedere website advertenties voorgeschoteld. Nieuwe zoekopdrachten worden ook afgestemd op eerdere zoekresultaten en site-bezoeken. Zo krijgt de één nieuwsresultaten te zien wanneer er gezocht wordt op bijvoorbeeld Egypte, terwijl de ander reisbureaus te zien krijgt.

DuckDuckGo vind dit onzin en wilt jou een zo transparant zoekresultaat voorschotelen.

  • DuckDuckGo volgt je niet
  • Onmiddellijke antwoorden uit honderden bronnen.
  • Automatische suggesties met de !bang-commando´s, waarmee je direct op duizenden andere websites kunt zoeken
  • Ontdek de favoriete verhalen die het vaakst gemaild zijn en waar het meest op gestemd is.
  • Leesweergave om sneller te lezen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Panda Antivirus Pro.