DigiD app downloaden

Bij diverse (overheids)organisaties moet je inloggen met DigiD. Via de app kun je veilig en snel inloggen, super handig! De officiële DigiD app download je via deze pagina.

Wat is DigiD app?

Met de DigiD app hoef je voortaan geen ingewikkeld wachtwoord meer te onthouden, want je kiest een pincode waarmee je altijd en overal snelle toegang hebt tot ieder inlogsysteem waarvoor dit vereist is.

  • Zelf een pincode instellen
  • Voortaan razendsnel en veilig inloggen met DigiD
  • ID-check toevoegen in de DigiD app (soms is ID-check vereist)
  • Beschikbaar voor iOS (vanaf versie 12) en Android (vanaf versie 7.0)

DigiD app gratis downloaden

Wil je de DigiD app downloaden, gratis en voor niets? Je bent bij Downloaden.nl aan het juiste adres. We sturen je door naar de website van DigiD waar je direct het juiste besturingssysteem kiest: DigiD voor iOS of DigiD voor Android. Hoe werkt gratis DigiD app downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en download DigiD app op Android of iOS.

Waarom DigiD app?

Je kunt met DigiD inloggen op verschillende manieren. Dat kan middels een gebruikersnaam en wachtwoord, middels je identiteitskaart en via een sms-controle. Deze manieren kunnen echter omslachtig zijn, dus daarom is de DigiD app in het leven geroepen. Deze stel je eenmalig compleet in en daarna kun je voortaan razendsnel inloggen. Bijvoorbeeld voor het doen van belastingaangifte, het inzien van je pensioenfonds, het bekijken van zaken rondom onderwijs of het inloggen bij overheidsinstellingen.

Hoe werkt DigiD app?

Nadat je de DigiD applicatie hebt geïnstalleerd moet je deze activeren. Daar word je stap voor stap doorheen geloodst. Je kunt kiezen tussen inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, de ID-check of sms. Nadat je dit hebt gedaan kun je voortaan altijd eenvoudig en snel inloggen via de DigiD app door slechts je gekozen pincode in te voeren.

Inloggen met DigiD app

Het grote voordeel is dus dat je voortaan overal veilig en snel kunt inloggen. Voor de DigiD is het aan te raden een sterk en ingewikkeld wachtwoord te kiezen dat niet zomaar gehackt kan worden, maar dit kan lastig zijn om te onthouden. Met de app van DigiD bouw je een extra beveiliging in en hoef je slechts je pincode te onthouden. Het scheelt extra verificatie die je normaliter uit moet voeren (zoals sms-code invoeren).

  • Op tablet of smartphone hoef je voortaan alleen de pincode in te voeren
  • Op desktop of laptop voer je de koppelcode uit de app in, scan je een QR-code en voer je de pincode in

ID-check toevoegen aan DigiD app

Soms moet je extra privacygevoelige informatie bekijken of wijzigen, zoals gezondheidsinformatie. Sommige organisaties vragen bij uitstek om een ID-check, zodat ze zeker weten dat de informatie bekeken of gewijzigd wordt door de juiste persoon. Die ‘ID-check’ kun je toevoegen door je ID, rijbewijs of paspoort (uitgegeven na 14 november 2014) eenmalig toe te voegen aan de app. Dat scheelt je op den duur veel tijd!

Het toevoegen van de ID-check aan de DigiD app is snel geregeld. Zet de NFC-lezer aan op je smartphone (is op iPhones automatisch) en open de app. Klik op ID-check en voer je pincode in. Houd je identificatie tegen de achterkant van je smartphone. De geldigheid van het document wordt nu automatisch gecheckt en indien valide krijg je een groen vinkje bij de ID-check. Nu kun je ook snel inloggen bij organisaties die privacygevoelige informatie beheren.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is AntiSpy for Windows 10.