Polymail downloaden

Mailen is nog steeds super populair, maar in tegenstelling tot chat-apps is het is altijd maar afwachten of je wel antwoord krijgt. Met Polymail krijg je van beide werelden het beste. De app verstuurt bijvoorbeeld leesbewijzen, zodat je vanzelf een pushbericht ontvangt als je bericht gelezen is.

Hoe begin je?

Polymail is er voor iOS en Mac en was al een tijdje beschikbaar op basis van uitnodigingen. De app is nu voor iedereen vrij gegeven, al moet je wel eerst een apart Polymail account aanmaken. Hier koppel je vervolgens je eigen accounts aan van Gmail, Outlook, en Office 365. iCloud moet mogelijk zijn, maar op dit moment is dit door Polymail voor onbeperkte tijd uitgeschakeld. Gebruik je alleen een iCloud-mailaccount, dan heb je op dit moment dus nog niks aan Polymail.

Functies

De meest handige functie is de eerder genoemde mogelijkheid om een melding te krijgen zodra iemand je mail gelezen heeft. Voor ieder mailtje is dit afzonderlijk in te stellen door op het bliksemschichtje te klikken. De ontvanger hoeft trouwens geen gebruiker van Polymail te zijn.

Polymail houdt bij hoe vaak en door wie je mail gelezen is. Dit kan je beschouwen als een inbreuk op je privacy, omdat je er bij mailen niet vanuit gaat dat iemand weet of je iets gelezen hebt.

Het is mogelijk om ontvangen mails te snoozen, zodat je er later aan herinnerd wordt. Kies voor meerdere opties, zoals later vandaag, morgenochtend of komend weekend. Mailtjes die je wilt versturen kun je inplannen, zodat je nooit meer vergeet om iets te verzenden.

Van elk mailadres waar je een mailtje van gekregen hebt, kun je een profielpagina bekijken. Hierdoor bekijk je alle mails van één persoon in een handig overzicht, zonder dat je hiernaar hoeft te zoeken.

Bij de apps voor de tablet kun je zelf veegbewegingen instellen en aanpassen. Zo verwijder, archiveer of open je snel mails. Op de Mac voer je de acties uit met bijvoorbeeld een Magic Mouse of Magic Trackpad.

Je kunt mails met anderen delen door een link te versturen. Zo hoef je nooit meer te kopieren en te plakken en blijven je mails er overzichtelijk uitzien.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Veilig online.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is AVG Secure Browser.