Nextdoor downloaden

Word lid van Nextdoor, waarmee je contact kan leggen met (nieuwe) bewoners en organisaties uit jouw buurt. Lees lokaal nieuws en wissel aanbevelingen uit. Download Nextdoor app gratis!

Wat is Nextdoor app?

De social netwerksite Nextdoor werd in 2011 opgericht door Nirav Tolia in Silicon Valley, vanuit het idee om meer samenhang in Amerikaanse wijken te creëren. Sinds 2016 is het ook in Nederland beschikbaar. Dit initiatief is erop gericht om buurten en organisaties met elkaar in contact te brengen. Via deze app kun je elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen in de buurt, van buurtfeesten tot lokale diensten tot de verkoop van jouw spullen. Super handig, en het is tevens een leuke manier om contacten te leggen.

  • Brengt buren en organisaties bij elkaar
  • Wordt gebruikt in 11 landen, circa 300K aangesloten buurten
  • Betrouwbare omgeving, iedereen wordt geverifieerd
  • Relevant nieuws uit de buurt delen, real-time
  • Gratis Nextdoor account aanmaken

Gratis Nextdoor downloaden

Lijkt het je wel wat om een kijkje te nemen in de Nextdoor app, of wil je het gebruiken via desktop? Dan ben je hier aan het goede adres. Maak je account aan en ontdek het zelf. Hoe werkt Nextdoor gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de download via de button.

Hoe werkt Nextdoor app?

Nadat je de app hebt geïnstalleerd kun je direct je account aanmaken. Dat kan overigens ook via desktop. Let erop dat je akkoord moet gaan met de cookiewall (gegevens worden verzameld voor commerciële doeleinden – hierdoor kan het platform gratis blijven). Daarnaast word je ook geverifieerd om veiligheidsredenen, oftewel om zeker te zijn dat iedereen ook echt in de juiste buurt terechtkomt. Nu je je eigen account hebt kun je aan de slag. Kijk of je eigen buurt erbij staat, lees tips van anderen, of start zelf een topic binnen je eigen groep.

Buren uitnodigen voor Nextdoor buurtapp

Nextdoor is een sociaal platform en het succes van hoe jullie het in de buurt gebruiken hangt dan ook af van het aantal leden en de activiteit. Mocht je graag meer deelnemers uit de buurt willen, dan kun je buren uitnodigen. Dit kan via e-mail of sms. Daarnaast kun je zelfs via het platform een persoonlijke kaart sturen.

Waarvoor Nextdoor gebruiken?

Je kunt Nextdoor ook wel zien als een platform dat specifiek voor jullie buurt is. Daar kan informatie gedeeld worden door organisaties en bedrijven, bijvoorbeeld over inloopdagen en diensten. Lokale bedrijven kunnen een eigen profiel aanmaken. Maar dat niet alleen, want iedereen kan informatie uitwisselen met wijkgenoten.

Ben je bijvoorbeeld op de hoogte dat er werkzaamheden in de straat aankomen, dan kun je dat laten weten aan je buurtgenoten. Is de kat van huis weggelopen, wil je een straatfeest organiseren, heb je verdachte activiteiten gespot in de straat of wil je iemand een privé bericht sturen omdat je op vakantie gaat en je het fijn vindt als iemand een oogje in het zeil houdt? Allemaal zaken waarvoor Nextdoor goed van pas komt!

Nextdoor: te koop & gratis

Wat ook een leuke functie is van Nextdoor app, is dat je spullen tweedehands kunt aanbieden. Dat is handig, want jullie wonen bij elkaar in de buurt waardoor jullie op een eenvoudige manier spullen een tweede leven kunnen geven. Je kunt iets te koop aanbieden of het gratis weggeven. Dit is vaak ook weer goed voor de onderlinge buurtrelaties. Jullie komen in contact en helpen elkaar een handje vooruit.

Nextdoor app ervaringen

Of Nextdoor iets voor jou is hangt natuurlijk erg af van je persoonlijke wensen. Nextdoor reviews zijn erg uiteenlopend: waar de een super enthousiast is, geven anderen weer aan dat er vervelende discussies plaatsvinden. Uiteindelijk kan dat natuurlijk ook per buurt verschillen en is het een kwestie van zelf ervaren of dit wel of niet positief ontvangen wordt in jouw omgeving.

Vooralsnog zien we in Nederland dat het vooral in grote steden wordt gebruikt, waaronder Amsterdam, Breda, Haarlem, Nijmegen en Arnhem. Doordat Nextdoor beschikbaar is in meerdere landen ter wereld, is het bijvoorbeeld ook een goede app als je ver weg gaat verhuizen en nieuwe buurtbewoners wil leren kennen.

Nextdoor.nl lid worden

Ben je enthousiast en wil je kijken of jouw buurt al deelneemt aan Nextdoor? Of wil je zelf de buurt community uitbreiden via dit platform? Download Nextdoor app voor iOS of Android en probeer het zelf. Het is gratis, dus mocht het niks voor je zijn dan kun je altijd nog je account verwijderen. Hopelijk haal je er veel plezier en inspiratie uit!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Houseparty.