VLC Media Player downloaden

Kijk je vaak films en wil je alles kunnen openen met één programma, ongeacht formaat en extensie? Dan zit je goed met deze gratis VLC Media Player download!

Wat is VLC Media Player?

Kijk je vaak films? Dan kun je eigenlijk niet zonder het gratis programma VLC Media Player. Deze media player ondersteunt namelijk bijna ieder bestandsformaat, waardoor je nog maar één programma nodig hebt om al je video's af te spelen. Handig, want niet iedere video of film die op je computer staat, heeft dezelfde bestandsextensie. Met VLC kun je gewoon alles afspelen. Nooit meer gedoe met het zoeken naar een juiste codec of een de juiste mediaplayer, open de film gewoon meteen met VLC.

 • Bestanden converteren
 • HD Films afspelen
 • Beeld en geluid configureren
 • Ondersteuning van ondertitels
 • YouTube streams bekijken én downloaden
 • Cd’s rippen
 • Video en audio filters
 • Instellingen naar eigen voorkeur en smaak aanpassen
 • Ook VLC Android en iOS
 • Geen spyware, geen reclame

Gratis VLC Media Player downloaden

Wil je VLC Media Player downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het programma is open source en wij sturen je direct door naar de laatste versie en naar de juiste VLC Player download. Hoe werkt het?

Kies het juiste besturingssysteem en start de VLC download via de button.

Waarom VLC downloaden?

Iedere gratis mediaspeler blinkt uit in bepaalde functies, die het net even beter doen dan bij alternatieven. VLC Media Player staat in de eerste plaats bekend om het feit dat het vrijwel alle soorten bestandsformaten ondersteund. Daarnaast is de tool erg goed in muziek digitaliseren (rippen) en bestanden converteren.

Bestanden converteren met VLC Media Player

Vooral de ingebouwde rip- en converteer functionaliteit is een echte topper! Het neemt namelijk de noodzaak weg om allerlei losse programma's te downloaden om een cd te rippen, te converteren en vervolgens af te spelen. Handig als je nog steeds een fysieke cd-verzameling in de kast hebt staan! Converteren van bestanden hoeft natuurlijk niet per se, omdat VLC eigenlijk ieder bestandsformaat kan afspelen. Maar wil je een nummer of video ook kunnen afspelen op je smartphone of tablet? Dan is het wel noodzakelijk om deze om te zetten naar een wat gangbaarder formaat als MP3.

VLC Media Player download Windows

Verder is de VLC Player download erg handig voor gebruikers van Windows 8.1 en 10. Deze versies hebben namelijk geen eigen mediaspeler, waardoor je op zoek moet naar een externe oplossing. Onze tip is dan toch echt VLC. Er zijn immers maar weinig bestanden waar het programma niet mee overweg kan, of dit nu video of audio is.

Kenmerken VLC Media Player

Waarom Media Player VLC downloaden? We zetten hier nog even kort alle belangrijke kenmerken op een rijtje. Spreekt het je aan? Probeer dan de gratis VLC download.

 • Compatibiliteit met verschillende bestandsformaten: VLC is bekend om zijn vermogen om een breed scala aan audio- en videoformaten af te spelen, waaronder bestanden die andere spelers niet kunnen openen. VLC Media Player bevat bovendien zijn eigen codec-pakket, wat betekent dat je geen extra codecs of codec packs hoeft te installeren om verschillende mediabestanden af te spelen.
 • Gratis en open-source cross-platform: VLC is volledig gratis te gebruiken en wordt ondersteund door een gemeenschap van ontwikkelaars, waardoor het regelmatig wordt geüpdatet en verbeterd. Het is beschikbaar voor meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, Mac OS X, Linux, Android en iOS.
 • Aanpasbaar en eenvoudige interface: Gebruikers kunnen VLC aanpassen met skins, plugins en andere uitbreidingen om de functionaliteit uit te breiden of de gebruikerservaring te personaliseren. Dit alles werkt erg handig. Het programma staat bekend om zijn eenvoudige en intuïtieve interface, wat fijn is voor nieuwe gebruikers.
 • Streaming en geavanceerde functies: Met VLC kun je ook streams afspelen van het internet en allerlei andere toepassingen doen. Ervaren gebruikers waarderen de geavanceerde opties zoals de mogelijkheid voor video- en audiosynchronisatie, mediaconversie, en gedetailleerde afspeel- en streaminginstellingen.
 • Portable en veilig in gebruik: VLC kan worden gebruikt als een draagbare app vanaf een USB-drive, wat het makkelijk maakt om je eigen mediaspeler te gebruiken op computers waarop je geen software kunt installeren. De VLC download wordt geleverd zonder verborgen software, zoals spyware of adware.

Download VLC Media Player en ervaar het gemak!

Van het afspelen van de meest uiteenlopende bestanden tot het VLC streamen naar je tv, ontdek de uitgebreide functies van dit programma. Kies het juiste besturingssysteem, Android, iOS, Windows of MacOS en probeer deze gratis VLC Media Player download.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Pokémon TV.