CAD AutoCAD downloaden

Wil je nauwkeurige 2D- en 3D-tekeningen maken? Maak dan gebruik van AutoCAD. Deze tool wordt voornamelijk gebruikt door architecten, ingenieurs en bouwprofessionals. Zoek je een gratis CAD AutoCAD download? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres.

Wat is CAD (Computer Aided Design) AutoCAD?

Een Computer Aided Design staat als afkorting bekend onder de naam CAD. Het is een overkoepelende naam voor programma’s waarmee je 2D- en 3D-tekeningen kunt maken. De meest bekende CAD tool is AutoCAD van Autodesk. Deze wordt ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf en behoort echt tot de toppers en meest gebruikte CAD software op de markt.

  • Professionele 2D- en 3D tekeningen maken
  • Eenvoudig schetsen en bewerken met volumen, oppervlakten en meshobjecten
  • Automatiseer taken zoals tekeningen vergelijken, blokken toevoegen, planningen maken, tellen en meer
  • Uitgebreide tekentools en rekentools om tekeningen kloppend te maken
  • Gemakkelijk exporteren en aanpassingen uitvoeren met API’s
  • Voornamelijk gebruikt door bouwprofessionals, ingenieurs, ontwerpers en architecten
  • AutoCAD voor Windows en Mac

AutoCAD downloaden gratis

Iedereen die bekend is met AutoCAD Autodesk zal weten dat het een best prijzig programma is. Voordat je zo’n investering doet wil je vast en zeker weten of dit het je waard is. Het kan daarnaast ook zo zijn dat je het programma slechts eenmalig nodig hebt. Gelukkig kun je via deze pagina AutoCAD gratis downloaden. Met deze download van AutoCAD Autodesk kun je de tool 30 dagen gratis proberen. Kun je daarna altijd nog beslissen of je overstapt op een abonnement. Hoe werkt gratis AutoCAD downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem: AutoCAD Mac of AutoCAD Windows
  3. Probeer AutoCAD gratis

Hoe werkt AutoCAD?

Het gebruik van AutoCAD vereist wel wat technische kennis. Het is immers een tool voor professionals. Gelukkig is het dashboard dusdanig ingericht dat alles zo makkelijk mogelijk te begrijpen is. Daarnaast zijn er genoeg AutoCAD tutorials waarin je heel wat kunt leren. In onderstaand filmpje leer je de basis van AutoCAD.

Welke toolsets heeft AutoCAD?

Voor verschillende soorten tekeningen en bewerkingen biedt CAD AutoCAD verschillende toolsets. Zo heb je bijvoorbeeld de Architecture toolset, waarmee je eenvoudig de meest gedetailleerde bouwkundige ontwerpen en schetsen kunt maken. De Map 3D toolset is zoals de naam al aangeeft voor 3D-mapping.

De Mechanical toolset is dan juist weer voor werktuigbouwkundige tekeningen, met toegang tot meer dan 700.000 intelligente onderdelen en functies. Met de MEP toolset kun je mechanische en elektrische bouwsystemen tekenen en ontwerpen. Elektrische regelsystemen teken je dan weer uit met de Electrical toolset.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan met het benoemen van toolsets. Voor iedere branche waarin getekend en ontworpen moet worden is er wel een toepasselijke toolset in AutoCAD te vinden.

Verbeter workflows met AutoCAD

Hoewel AutoCAD dus een prijzig programma is, is dit soms echt gewoon noodzakelijk om te gebruiken. Je kunt kiezen voor alternatieven, maar als je het beste van het beste zoekt dan kies je voor CAD AutoCAD. Hiermee kun je veel tijd besparen, zeker wanneer je goed met het programma leert werken. Bovendien kun je eenvoudig je ontwerpen bekijken vanaf ieder apparaat, bijvoorbeeld via de AutoCAD app of de AutoCAD webapp.

Als je alle voordelen van AutoCAD ervaart, dan achten we de kans groot dat de tool zichzelf wel terugverdient. Gebruik nu de gratis CAD download van AutoCAD Autdesk en kies daarna alsnog of je wilt verlengen naar een vast abonnement.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is SNS app.