BeterDichtbij app downloaden

Direct in contact staan met jouw ziekenhuis, ggz-instelling of thuiszorgorganisatie? De BeterDichtbij app is hiervoor een ideale oplossing. Met deze app kun je eenvoudig vragen stellen aan je eigen zorgorganisatie, waarop jouw zorgverlener dan ook weer kan reageren en je rustig na kunt lezen. De app wordt al ondersteund door meer dan 50 zorgorganisaties en ruim 750.000 mensen in Nederland maken er gebruik van. Je downloadt de BeterDichterbij app gratis via Downloaden.nl.

Wat is de BeterDichtbij app?

De BeterDichtbij app is een handige app waarmee je digitaal in contact komt met je eigen zorgorganisaties en medische ondersteuning. Iedereen kan gebruikmaken van deze app en vragen stellen aan zijn of haar dienstverlener, mits je zorgverlener hierbij aangesloten is. Meerdere ziekenhuizen, ggz-organisaties en thuiszorgorganisaties zijn al aangesloten bij BeterDichtbij.

Hoe BeterDichtbij app downloaden?

Wil jij ook graag contact met je zorgverleners via de BeterDichtbij app? Dan is het goed om te weten dat de app eenvoudig en gratis te downloaden is via een aantal stappen:

 1. Klik op de downloadknop op deze pagina.
 2. Selecteer het juiste besturingssysteem: BeterDichtbij voor Android of BeterDichtbij voor iOS (iPhone en iPad).
 3. Installeer de app en activeer je account.

De BeterDichtbij app is te gebruiken op zowel smartphones als tablets met Android of iOS.

Hoe werkt de BeterDichtbij app?

Wil jij ook gebruik gaan maken van de BeterDichtbij app? Dan is het ten eerste belangrijk dat je zorgverlener je hiervoor heeft uitgenodigd om de app ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Het werkt vervolgens in de aantal stappen:

 1. Je krijgt een uitnodiging van je zorgverlener.
 2. Download de app zoals hierboven beschreven.
 3. Activeer de app via een persoonlijke e-mail die je ontvangen hebt van je zorgverlener.
 4. Stelt een eigen pincode in waarmee je na de activatie kunt inloggen.
 5. Alle functionaliteiten zijn nu te gebruiken!

Functionaliteiten BeterDichtbij app

De belangrijkste functionaliteit van de BeterDichtbij app is dat je in contact komt met je zorgverleners. De app biedt echter nog veel meer handige functies, zoals:

 • Berichten uitwisselen met zorgverleners
 • Foto’s uitwisselen met zorgverleners
 • Bestanden uitwisselen met zorgverleners
 • Beeldbellen met je eigen zorgverlener.
 • Kennisbank met betrouwbare informatie over gezondheid en ziekten.
 • Rustig nalezen van alle informatie over je zorg en behandelingen.
 • Metingen delen met je zorgverleners.

BeterDichtbij via de computer

Het is ook mogelijk om de functionaliteiten via een computer te gebruiken. Dit werkt via je internetbrowser. Belangrijk om te weten is wel dat beeldbellen met BeterDichtbij via de computer niet mogelijk is. BeterDichtbij op de computer gebruiken? Selecteer dan Windows of Mac als besturingssysteem na het klikken op de downloadknop op deze pagina.

Informatie van Thuisarts.nl

In de BeterDichtbij app vind je veel informatie over verschillende ziekten, kwaaltjes, aandoeningen en medicijnen. De app is namelijk gekoppeld aan Thuisarts.nl, een betrouwbare kennisbank vol medische informatie. Alle informatie in deze kennisbank wordt samengesteld en geverifieerd door medische professionals.

BeterDichtbij is veilig en betrouwbaar

Je wilt natuurlijk niet dat je medische informatie zomaar op straat komt te liggen. Ook bij BeterDichtbij zijn ze zich hiervan bewust en zijn jouw privacy en veiligheid daarmee prioriteit nummer één. BeterDichtbij is NEN7510:2017 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit zijn belangrijke veiligheidscertificaten, wat betekent dat zij regelmatig gecontroleerd worden op onder andere de beveiliging van de medische data en de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens.

BeterDichtbij voor zorgprofessionals

De BeterDichtbij app is natuurlijk in eerste instantie handig voor patiënten om direct in contact te staan zonder per se een afspraak te hoeven maken. Er is echter zeker ook gedacht aan de zorgprofessional. Zo zijn er twee verschillende apps voor zorgprofessionals ontwikkeld:

 • BeterDichtbij Patiënt: Om eenvoudig in contact te komen met je patiënten. Feitelijk de andere kant van de BeterDichtbij app voor patiënten.
 • BeterDichtbij Collega: Voor eenvoudig contact met andere zorgprofessionals.

Vandaag nog in contact met je zorgprofessional

Wil je ook graag contact met je zorgverleners via de BeterDichtbij app? Download de app dan gratis via Downloaden.nl nadat je een uitnodiging hebt ontvangen van je zorgverlener.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is CAD AutoCAD.