Ommetje app downloaden

Wil je meer plezier halen uit het wandelen? Motivatie verhogen? Download Ommetje, een app die jou motiveert om dagelijks een blokje om te lopen!

Wat is Ommetje app?

Ommetje is een app die is ontwikkeld door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ommetje app wordt aangeprezen via de Hersenstichting met als doel je te motiveren om dagelijks een wandeling te maken. Je kunt bijvoorbeeld met familie, vrienden of collega’s een eigen wandelcompetitie starten, of de uitdaging aangaan met anderen in Nederland. Na de wandeling krijg je nog een interessant feitje over de hersenen te horen. Laat je motiveren om te gaan wandelen met Ommetje app voor iOS en Android!

  • Motiveert om dagelijks te wandelen
  • Ga wandeluitdagingen en -competities aan
  • Houd je statistieken bij (en die van anderen)
  • Ontdek dagelijks leerzame hersenfeitjes
  • Voor iedereen toegankelijk, op ieders niveau
  • Al meer dan 1,5 miljoen keer gedownload!

Ommetje gratis downloaden

Wil je Ommetje downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je bij Downloaden.nl aan het juiste adres. De particuliere versie van Ommetje is 100% kosteloos. Wil je het in je bedrijf implementeren (met extra beheerdersfuncties)? Dan vraagt de Hersenstichting een kleine bijdrage die ten goede komt aan hersenonderzoek. Iedereen mag uiteraard doneren aan de Hersenstichting (kan via de app), maar dat is een vrije keuze. Hoe werkt gratis Ommetje downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem (Ommetje Android of iOS) en start de download via de button.

Hoe werkt Ommetje lopen app?

Het principe van Ommetje is erg eenvoudig. Je opent de app, klikt op ‘Start Ommetje’ en dan gaat de timer van start. Na de wandeling zie je hoelang je erover hebt gedaan. Je kunt daarnaast Ommetje app punten en medailles verdienen voor je inspanningen. Dit bepaalt je plek op de ranglijst in Nederland, of in de competitie die je aan hebt gemaakt met je eigen vrienden, familie of collega’s. Door de ranglijst en de te behalen punten en medailles word je gemotiveerd om vaker te gaan lopen.

Ommetje Competitie: ga de uitdaging aan!

Je neemt automatisch deel aan het levelsysteem, waarbij je aan de hand van je score wordt ingedeeld bij mensen die in dezelfde score-categorie vallen. Je promoveert naar de volgende levelgroep als je bij de beste 30% behoort (wat lukt als je veel wandelt). Maar eindig je bij de laatste 10%, dan kun je ook weer degraderen. In totaal kun je meerdere levels behalen, van Starter tot Expert.

Je kunt dus ook je eigen team aanmaken en bekenden uitnodigen om deel te nemen. Dat kan heel eenvoudig door een team te starten en de gegenereerde code te delen met iedereen die mee wil doen. Tot slot kun je ook nog badges verdienen bij het behalen van bepaalde mijlpalen. Zo blijven er doelstellingen bestaan die jou motiveren.

Erik Scherder & Hersenstichting: Ommetje app

De Hersenstichting vindt het belangrijk dat mensen meer bewegen gedurende de dag. Dat bevordert namelijk de hersengezondheid en zorgt voor een doorbraak in het patroon van lang stilzitten. Daarom namen ze het initiatief om een app te laten ontwikkelen die je daarbij helpt. De ontwikkelaar is Erik Scherder, die neuropsychologie hoogleraar én ambassadeur van de app is. Hij staat ook wel bekend als de ‘beweegprofessor’. In principe is het concept van Ommetje vrij simpel, maar simpel werkt in dit geval erg goed!

Waarom is wandelen gezond?

Dagelijks een wandeling maken zorgt voor een betere mentale en fysieke gezondheid. Het bevordert productiviteit en energie en het stimuleert je creativiteit. Daarnaast helpt het je ook gewoon om even te onthaasten en alle indrukken van de dag te verwerken. Daarom stimuleert app Ommetje om dagelijks een wandeling van minimaal 20 minuten te maken. Dit is de tijdsduur die bewezen effecten heeft op de (hersen)gezondheid. Meer minuten maken mag natuurlijk ook!

Ommetje Challenge in de buurt

Ook gemeenten zien het belang van bewegen en daarom worden er soms speciale challenges georganiseerd. Verenigingen, bedrijven en familieteams uit de buurt kunnen dan samen de strijd aangaan. Neem eens een kijkje op de website van je gemeente om te zien of er een challenge bij jou in de buurt is.

Start met de beste wandel-app van Nederland!

Ommetje werd al meer dan 1,5 miljoen keer gedownload en wordt dagelijks intensief gebruikt. Niet voor niets is het dé Nr. 1 wandel-app van Nederland. Zie jij wat extra motivatie voor die dagelijkse wandeling wel zitten? Wil je de competitie aangaan met anderen om het wandelen leuker en uitdagender te maken? Download gratis Ommetje app en probeer het zelf, succes en veel plezier gewenst!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is VirtualBox.