QR-code Scanner downloaden

Ben je op zoek naar een goede, betrouwbare en snelle QR-code reader app? Dan zit je goed met deze download!

Wat is de QR-code scanner app?

Een QR-code scanner is een applicatie die je op een QR-code kunt richten om de betreffende informatie op te halen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt op terrassen, zodat je een online bestelling kunt doen. Er zijn tal van QR-scanners op de markt, maar deze QR Code Reader blinkt uit door zijn snelheid. Niet voor niets werd hij al meer dan 100 miljoen keer gedownload en krijgt hij een 4,4 uit 5 op basis van bijna 700K reviews.

  • Goede QR-code scanner, positief beoordeeld (uitgebracht in 2014)
  • Werkt razendsnel, haalt informatie op en stuurt URL’s door
  • Ondersteunende zaklamp voor als er weinig licht is
  • Gratis QR-code scanner voor iOS en Android
  • Herkent vrijwel alle QR-codes

Gratis QR-code app downloaden

Wil je de QR-code app downloaden, gratis en voor niets? Hier ben je aan het juiste adres. Na het downloaden van de QR-code reader op iOS of Android kun je direct aan de slag. Geen ingewikkelde accounts aanmaken of iets dergelijks, maar klaar om te scannen! Hoe werkt de QR-code app gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de QR-code app download via de button.

Hoe werkt een QR-code app?

In 1994 deed de QR-code zijn intrede en ondertussen is dit type tweedimensionale streepjescode erg populair geworden, mede dankzij de COVID-19 pandemie. We zijn vrijwel allemaal bekend met het blokje dat bestaat uit zwarte en witte pixels. In een QR-code is informatie te vinden, zoals een website, een bestelkaart van een restaurant of een bewijs van de Corona vaccinatie. Handig, want zo kan een grote hoeveelheid informatie middels een gecodeerd blokje worden vertaald.

Door de QR-code scanner op het blokje te richten wordt de betreffende informatie opgehaald. Gaat het bijvoorbeeld om een website of menukaart, dan kun je direct op ‘openen’ klikken, waardoor je dus op de URL van die website terecht komt.

CoronaCheck QR-code

De QR-code werd dus al vaker gebruikt. Het biedt bijvoorbeeld uitkomst bij personeelstekort, omdat je gasten online alvast hun bestelling kunt laten plaatsen. En toen Covid-19 zijn intrede deed werd er steeds vaker gewerkt met QR-codes, in horecagelegenheden in verband met hygiëne, en daarnaast ook in de CoronaCheck app voor het ophalen van vaccinatiebewijzen en toegangsbewijzen. Grote kans dat de QR-code de komende jaren nog niet uit het straatbeeld gaat verdwijnen.

Zelf QR-codes genereren

Wist je dat je heel eenvoudig zelf QR-codes kunt aanmaken. Daar zijn verschillende websites voor, zoals de GRATIS QR tool. Hier kun je zelfs je QR op maat maken, in de gewenste kleur en eventueel met toevoeging van een logo of afbeelding.

Download QR-code scanner voor Android of iOS

Als je regelmatig een QR-reader nodig hebt dan komt de applicatie op deze pagina zeker van pas. Overigens hebben sommige luxe telefoons een ingebouwde QR-code scanner in hun camera zitten, dus mogelijk is dat bij jou het geval. Zo niet, ga voor deze fijne app!

QR-code scanner testen!

Nu je hier toch bent, test meteen jouw nieuwe QR-code app en neem eens een kijkje bij de volgende QR die wij zelf gegenereerd hebben. Onder deze URL spot je nog een aantal leuke tips voor in je vrije tijd! ;-)

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is LRN.