Route.nl Fiets & Wandelroutes downloaden

Speciaal voor de fiets zijn er nog niet veel handige en betrouwbare navigatie apps. Je kunt natuurlijk Google Maps gebruiken, maar deze app loopt op de fiets niet altijd helemaal lekker gelijk met je actuele locatie. En vooraf ingestelde, mooie routes kun je er ook niet mee selecteren.

Met Route.nl Fiets & Wandelroutes kan dat wel! Deze app maakt gebruik van alle fietsknooppunten in Nederland, België en Duitsland, waardoor je wel meer dan 50.000 routes tot je beschikking hebt!

Filters

De app is niet zozeer bedoeld om van A naar B te komen, maar om jou dag op de fiets compleet te maken. Je kunt zoekopdrachten om die reden verfijnen op thema, eten, drinken en slapen.

Hoe werkt het?

Als je bij het startpunt van de route staat, zie je in één oogopslag alle informatie van de route. Hier kun je de route downloaden voor offline gebruik, delen en favoriet maken. Druk op de kaart en je krijgt de mogelijkheid om te starten met fietsen of wandelen van de route. De kaart draait met je mee waardoor het volgen van de route heel gemakkelijk wordt.

Verder vind je een wervende routebeschrijving met knooppunten en bijbehorende sfeerfoto’s zodat je een goede beleving van de route krijgt. Zelfs de dichtstbijzijnde VVV, groene parkeerplaats of treinstation wordt aangegeven! Met deze informatie weet je precies waar je aan toe bent.

Kenmerken en functies:

  • Routes opslaan als favoriet om later nog eens te gebruiken
  • Filters op zoekopdrachten toepassen
  • Routes in de buurt zoeken met één klik
  • Of zoek op plek en trefwoord
  • Kaarten downloaden voor offline gebruik
  • Gebaseerd op het knooppunten netwerk

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Basic Fit app.