Weeronline downloaden

Wellicht kende of gebruikte je deze app al: Weeronline. Het is niet voor niets de meest gebruikte weerapp in Nederland. Er is nu net een nieuwe update verschenen en daarom plaatsen we deze app nu ook op downloaden.nl.

Wat is het precies?

Weeronline doet precies wat de naam al zegt: je kunt online het weer checken. Het meest handige hieraan, is dat de app met GPS werkt. Je hebt dus altijd de weersvoorspellingen van de plek waar je bent bij de hand.

Hoe ziet het eruit?

Als je de app opent, verschijnen er 3 blokken in beeld. De bovenste vertelt je in een of enkele zinnen wat het weer doet, bijvoorbeeld: 'Het blijft vandaag droog, lekker naar buiten dus'. Daarna volgt een blok met de voorspelling voor het komende uur met icoontjes (wolkje/zonnetje, temperatuur en weercijfer). Het 3e blok laat je de 48-uurs verwachting met icoontjes zien. Scroll je naar beneden, dan verschijnen er weer 3 blokken. In de eerste zie je een stuk van de kaart met Nederland met daarop jouw locatie en een buienradar. Het tweede blok is de neerslaggrafiek, zodat je snel ziet wanneer en hoe hard het regent. Tot slot kun je in het laatste blok de 14-daagse verwachting zien.

Hoe werkt het?

De app is simpel in gebruik en kent eigenlijk weinig handelen. In het menu kun je enkele favoriete plaatsen instellen, zodat je voor vertrek ziet wat het weer daar doet. Daarnaast kun je op de verschillende blokken tikken voor meer en uitgebreidere weerinformatie. Je kunt zo onder andere het weer per uur checken, hoeveel mm regen er valt en wat de windrichting is.

De app is gratis omdat ze reclame tonen. Wil je dit niet? Dan kun je ook betalen voor de app, zodat deze reclamevrij is.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NOS Teletekst.