0 A.D. downloaden

Wildfire Games is een internationale groep van vrijwillige game-ontwikkelaars, die de historische-economische game 0 A.D. hebben gemaakt.

Dit is een open source strategy game, dat zich van 500 jaar voor tot 500 jaar na het begin van de Christelijke jaartelling afspeelt. Als speler kun je zo de ontwikkelingen van het ontstaan van de Westerse beschaving naspelen.

Het spel begon als een mod (aanpassing) van de game Age of Empires, maar werd zo populair dat het nu een op zichzelf staand spel is.

Gameplay

0 A.D. bevat real-time strategy-elementen waaronder het opbouwen van een basis, het rekruteren van eenheden, strategische gevechten en onderzoek. Het spel draait voornamelijk rond het opbouwen van een economie en het overwinnen van vijandelijke spelers. De ontwerpers van het spel proberen in het spel zo veel mogelijk trouw te blijven aan de historische kenmerken van de beschavingen die aan bod komen, maar zonder de gameplay daar onder te laten lijden.

Beschavingen

Net zoals vroeger, kun je in het spel met een hoop verschillende beschavingen spelen om een samenleving op te bouwen. Kies onder andere uit: Carthagers, Kelten, Britten, Galliërs, Atheners, Spartanen, Perzen, Romeinen en nog veel meer!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Angry Birds.