Bejeweled downloaden

Bejeweled is misschien wel het meest verslavende puzzelspel dat er bestaat. Wellicht ken je het al via Facebook, maar het is nu ook te downloaden voor Mac, Android en iOS.

Hoe speel je het?

Bejeweled speel je met vrolijk gekleurde diamanten. Je speelscherm is ermee gevuld en het is de bedoeling dat je rijtjes maakt met 3 of meer dezelfde gekleurde stenen. Dit kun je doen onder de druk van een tijdslimiet, maar voor een wat meer relaxte spelervaring is dit ook uit te zetten. Hoe meer stenen je naast elkaar weet te krijgen, des te sterkere en specialere stenen er ontstaan. Een aantal flitsende voorbeelden: Flame gems, Star gems, Hypercubes en Supernova gems. Naast die speciale stenen zijn er ook badges te verdienen en kun je hogere levels bereiken. En dat allemaal om je persoonlijke score te verbeteren!

Hoe zit het met die speciale stenen?

Bij rijtjes van 3 of meer stenen, verdien je punten, maar dus ook speciale stenen. Deze stenen verschijnen tussen de andere diamanten in je speelscherm. Maak je een rijtje met een van deze speciale stenen? Dan ontstaat er een grote 'reactie' van stenen, waardoor er extra veel punten te zijn verdienen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Trivia Crack.