Clash Royale downloaden

De makers van de populaire mobile game Clash of Clans hebben een realtime multiplayerspel ontworpen: Clash Royale. De bedoeling is eigenlijk heel simpel: versla je tegenstander. Waar het in Clash of Clans vooral draait om het bouwen van een basis, maak je in Clash Royale gebruik van een kant en klare 'battle arena'. Hier laat je jouw eenheden vechten met die van de tegenstander.

Hoe begin je met Clash Royale?

Het spel start met een training, waarna je in de eerste arena terecht komt. De ontwikkelaars hebben dit slim bedacht, want zo tref je in de eerste arena's alleen tegenstanders van jouw niveau. De gevechten gaan dus gelijk op en het draait echt om de skills.

Hoe speel ik het?

Je vecht dus tegen real-time tegenstanders, in wisselende arena's. Om je eenheden te controleren, maak je gebruik van een soort speelkaarten. Dit is je battledeck. Je leger of eenheid is zo sterk als je ingezette kaarten. Als je vaker wint en verder in spel komt, kun je schatkisten en elixers winnen. Hierin zit goud of ander materiaal om in-app aankopen te doen, of speciale kaarten om verder in het spel te komen. Het is ook mogelijk om je aan te sluiten bij een 'clan'. Je kunt elkaar zo helpen in de strijd en onder andere kaarten uitwisselen.

LET OP! Je kunt Clash Royale gratis downloaden en spelen, maar sommige items in het spel kunnen worden gekocht voor echt geld. Als je deze functie niet wilt gebruiken, schakel dan de wachtwoordbescherming voor aankopen in via de instellingen van je Google Play Store-app.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Minions Paradise .