Hartenjagen downloaden

Download nu bij ons het gratis spel Hartenjagen voor Windows! Inclusief spelregels en uitleg!

Speelde jij op je oude Windows computer ook altijd graag Hartenjagen? Het stond tot Windows 8 standaard geïnstalleerd op je computer. Heb je een nieuwere versie van Windows, dan zul je zelf deze game moeten installeren. Bijvoorbeeld met deze gratis download!

Spelregels en uitleg van Hartenjagen

Je speelt het spel met 4 spelers en ieder heeft 8 kaarten in zijn hand. Je moet altijd kleur bekennen, dus meespelen met de kaart die de beginner op tafel heeft gelegd. De speler die de hoogste kaart op tafel heeft liggen, wint de slag. In totaal zijn er 8 rondes. Hierna is het tijd om de punten te tellen. Elke speler telt de punten van de slagen die hij heeft gehaald. Alle hartenkaarten tellen voor 1 punt, de klaverboer is 2 punten en de schoppenvrouw is 5 punten. Heb je het (vooraf afgesproken) maximale aantal punten gehaald? Dan is het in ronde 2 de bedoeling om juist zoveel mogelijk punten te halen. De speler die als eerst 0 punten heeft, is de winnaar. Alle punten van de tweede helft van de spel worden daarvoor van het puntentotaal van de eerste helft afgetrokken. 

Hoe ziet het spel eruit?

Toegegeven, het originele Windows spel is mooier. Maar het draait bij een spel als Hartenjagen niet om de looks, maar om het spel zelf. Zowel de versie voor Windows als die van iOS werkt goed. Voor iOs is het ook gratis, zie de reacties in de App Store voor tips.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Kruiswoordpuzzel (Denksport).