Hartenjagen downloaden

Download nu bij ons het gratis spel Hartenjagen voor Windows en iOS! Inclusief spelregels en uitleg!

Gratis online Hartenjagen

Speelde jij op je oude Windows computer ook altijd graag Hartenjagen? Het stond tot Windows 8 standaard geïnstalleerd op je computer. Heb je een nieuwere versie van Windows of een Mac, dan zal je zelf deze game moeten installeren. Bijvoorbeeld met deze Hartenjagen gratis download!

Hartenjagen gratis downloaden

Wil je het spel Hartenjagen downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op Downloaden.nl aan het juiste adres. Je vindt hier Hartenjagen voor iOS, Android, Mac en Windows. Dit is een van de populairste spellen downloads op onze site en dat is niet voor niets. Je kunt je er uren mee vermaken. Hoe werkt gratis Hartenjagen downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Hartenjagen download via de button.

De hoogtepunten van Hartenjagen spelen

  • Hartenjagen op de computer
  • Altijd tegenstanders die meedoen!
  • Optioneel spelen tegen vrienden via Wifi of Bluetooth
  • Hartenjagen zoals je het kent van oude Windows computers
  • Punten worden automatisch geteld
  • Verschillende spelmodi
  • Inclusief spelregels en uitleg

Spelregels en uitleg van Hartenjagen

Het spel Hartenjagen komt in verschillende varianten. Hier spelen we voornamelijk de Nederlandse Hartenjagen en het Amerikaanse Hartenjagen. Het grootste verschil is het aantal kaarten waarmee gespeeld wordt, namelijk 8 of 13 kaarten per hand. Met deze Hartenjagen download kun je beide varianten spelen!

Amerikaans Hartenjagen spelregels

Deze variant wordt ook wel Black Lady of Klassiek Hartenjagen genoemd en is toch wel de bekendste variant van zoals we hem kennen vanuit het vroegere Windows. Je speelt het spel met 4 spelers en ieder heeft 13 kaarten in zijn hand. Je moet altijd kleur bekennen, dus meespelen met de kaart die de beginner op tafel heeft gelegd. De speler die de hoogste kaart van de beginnende soort op tafel heeft liggen, ‘wint’ de slag.

In totaal zijn er 13 rondes. Hierna is het tijd om de punten te tellen. Elke speler telt de punten van de slagen die hij heeft gehaald. Dat gebeurt als je online speelt uiteraard automatisch. Alle hartenkaarten tellen voor 1 punt, de schoppenvrouw is 13 punten (totaal 26 punten per ronde).

Maar let op, heb je hele ‘hoge’ kaarten, dan kun je ook een gooi doen naar het behalen van alle hartenkaarten + de schoppenvrouw. Verzamel je alle 26 punten in een ronde, dan krijgen al jouw tegenstanders die hoeveelheid toegekend. En dat zou dus een meesterlijke ronde zijn.

De speler die als eerste 100 punten heeft die verliest. De speler met de minste aantal punten is de grote winnaar!

Nederlands Hartenjagen spelregels

Deze variant lijkt qua regels veel op de Amerikaanse variant, alleen hierbij speel je het spel met 8 kaarten per hand (kaart 2 tot met 6 zitten niet in het spel). Ook hierbij speel je het spel met 4 spelers. Je moet altijd kleur bekennen, dus meespelen met de kaart die de beginner op tafel heeft gelegd. De speler die de hoogste kaart op tafel heeft liggen, wint de slag.

In totaal zijn er 8 rondes. Hierna is het tijd om de punten te tellen. Elke speler telt de punten van de slagen die hij heeft gehaald. Alle hartenkaarten tellen voor 1 punt, de klaverboer is 2 punten en de schoppenvrouw is 5 punten.

Heb je het (vooraf afgesproken) maximale aantal punten gehaald? Dan is het in ronde 2 de bedoeling om juist zoveel mogelijk punten te halen. De speler die als eerst 0 punten heeft, is de winnaar. Alle punten van de tweede helft van de spel worden daarvoor van het puntentotaal van de eerste helft afgetrokken.

Hoe ziet het spel eruit?

Toegegeven, het originele Windows spel is mooier. Maar het draait bij een spel als Hartenjagen niet om de looks, maar om het spel zelf. Zowel de versie voor Windows als die van iOS werkt goed. Dus, al zin gekregen om Hartenjagen online te spelen? Maak dan nu gebruik van de gratis Hartenjagen download en ga heerlijk kaarten!

Download Hartenjagen gratis

Al zin gekregen om te spelen? Het downloaden van Hartenjagen is binnen een minuutje geregeld. Installeer Hartenjagen en win het spel. Succes!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Angry Birds.