Pokémon Go downloaden

Als je groepjes mensen over straat voorbij ziet rennen, turend op hun telefoon, is de kans groot dat ze Pokémon Go aan het spelen zijn. Het was dé hype van 2016. Een gezonde hype ook: stadskinderen (en volwassenen!) die het liefst de hele dag achter de tv zaten, gingen ineens naar buiten om zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen. Om echt sterk te worden in het spel, moet je namelijk kilometers te voet afleggen.

Updates Pokémon Go

De game wordt regelmatig voorzien van updates. Zo zijn er sinds de release heel vele nieuwe Pokémon bijgekomen, denk aan Venusaur, Blastoise en Pikachu. Verder vind je nu nieuwe gyms, is het makkelijker om toegang te krijgen tot het onderhoud van een gym en kun je gym-gevechten samenwerken met andere spelers.

Hoe werkt Pokémon Go?

In Pokémon Go ga je als speler (Pokémon trainer) in je buurt of op plekken waar je toevallig bent, op zoek naar Pokémon. Dit doe je door via het scherm van je telefoon de omgeving af te scannen. Het kan zomaar ineens gebeuren dat er op het scherm ineens een Pokémon verschijnt, waardoor het lijkt alsof deze ook in de echte wereld te zien is! Het doel is om zoveel mogelijk Pokémon te vangen en hiermee te vechten tegen andere trainers. Een Pokémon vang je door een Pokéball naar hem te gooien, dit doe je met een swipende beweging. Wil je jouw Pokémon echt sterk maken? Dan ga je ermee naar één van de 'Gyms' in de buurt om ze te trainen.

Pokémon Go is een augmentend reality game, wat inhoudt dat je via je camera de echte wereld ziet met daarop een virtuele laag van de Pokéwereld.

Waar vind je die Pokémon?

Ze zitten werkelijk overal, maar ze zijn niet random geplaatst. Water-Pokémon vind je bij het water, nacht-Pokémon vind je ook echt alleen 's nachts. Waarschijnlijk zul je uren stad en land afstruinen om alle virtuele monsters te vangen. 

Belangrijke dingen om te onthouden:

  • Je speelt in een van de drie teams: rood, blauw en geel
  • Door kilometers af te leggen, kun je eieren uitbroeden met Pokémon
  • Je smartphone trilt als er een Pokémon in de buurt is
  • Een Pokémon vangen doe je door de Pokéball ernaar te gooien/swipen
  • Bij Pokéstops vind je Pokéballs en andere interessante items. Vaak bij musea en bezienswaardigheden
  • Als je een hoger level bereikt, kun je meer Pokémon vangen
  • Heb je veel dezelfde Pokémon? Dan evolueren ze sneller

Gotta catch 'm all!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Wordfeud.