Sonic the Hedgehog downloaden

We hebben een gratis demo van Sonic op Downloaden.nl staan voor je PC, maar wist je ook dat je het complete eerste Sonic spel kunt spelen op je iPhone en Android toestel?

Spel en verhaal

Sonic the Hedgehog is een computerspel uit 1991 en werd zo populair, dat Sonic de mascotte van Sega werd.

In het platformspel moet je Sonic door verschillende velden leiden, van de linker- naar de rechterkant. Het spel bestaat uit zes zones (werelden) die ieder drie sublevels bevatten. Op het eind van dit derde sublevel, moet je de eindbaas Dr. Robotnik verslaan.

Naast de normale werelden, zijn er nog zes speciale velden die de speler kan bereiken door tenminste 50 ringen te verzamelen én door een grote ring te springen aan het eind van een sublevel. In deze speciale wereld, draait de omgeving om Sonic heen. Je kunt hier een Chaos-smaragd verdienen. Wanneer je alle zeven Chaos-smaragden hebt verzameld, kan Sonic met de 50 ringen transformeren in Super Sonic.

Je kunt het spel op verschillende manieren spelen. Zo kan Sonic gouden ringen verzamelen die hem beschermen tegen een aanval van vijanden. Of zoek in televisies naar verborgen voorwerpen, zoals een beschermingsschild, extra leven, snelle renschoenen, of 10 extra ringen.

Kenmerken van Sonic the Hedgehog op je smartphone:

  • Geoptimaliseerd voor mobiel spelen
  • Daag jezelf uit met speciale tijdslimieten
  • Nieuwe karakters om mee te spelen
  • Controller ondersteuning van o.a. XBOX

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Duolingo.