Hanteer deze criteria tijdens je zoektocht naar de beste hosting

Elk bedrijf wil het beste voor zichzelf hebben, en dit geldt ook op het gebied van hosting. Je wil immers je klanten zo goed mogelijk online van dienst zijn. Maar welke criteria moet je tijdens je zoektocht naar de beste hosting hanteren hiervoor? Lees deze blog door om hierachter te komen!

Webhosting servers

Welke hosting wil je?

Het eerste criterium dat we moeten bespreken, is welk type hosting je wil. Je hebt namelijk ontzettend veel keuze. Maakt het je bijvoorbeeld niet zoveel uit dat je op dezelfde server zit als andere bedrijven? Dan is shared hosting een prima oplossing voor je. Ben je juist op zoek naar een hele server voor jezelf? Dan is dedicated server hosting via partijen als Proserve de beste optie. Bedenk goed wat je wil om zo je zoektocht sneller te beëindigen.

Bepaal je budget

Je budget zal een grote rol spelen in de keuze van je hosting. Hosting is beschikbaar in allerlei prijsklassen, van zeer betaalbare opties tot premium diensten. Hierbij wil je goed weten hoeveel je uit kunt geven. Waarom? Zo voorkom je dat je te veel betaalt, maar tegelijkertijd ook niet onnodig bezuinigt op je hosting. Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel je wil uitgeven, zodat je niet meer betaalt dan nodig is, maar ook niet bespaart op belangrijke functionaliteiten.

Kijk naar het type website dat je hebt

Kijk verder ook naar het type website dat je hebt. Het soort website dat je hebt, bepaalt ook welke hosting het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld een eenvoudige blog of portfolio website? Shared hosting is dan waarschijnlijk het enige wat je nodig hebt. Dedicated server hosting is juist je redder in nood als je een grote webshop hebt. Elke website heeft andere behoeften qua opslag, bandbreedte en snelheid. Door goed te kijken naar wat je website precies nodig heeft, kun je een hosting keuze maken die perfect aansluit bij je situatie.

Onderzoek de reputatie van de aanbieder

Onderzoek tevens hoe het zit qua reputatie van de aanbieder. Wat hebben relevante mensen over ze te zeggen? Lees reviews, check forums en vraag rond in je netwerk. Je wil natuurlijk zeker weten dat jij je website in goede handen hebt! Let op zaken zoals uptime-garantie, de snelheid van de servers en hoe goed de klantenservice reageert. Hebben ze bijvoorbeeld een goed track record voor het oplossen van problemen? Zijn er misschien veel meldingen van storingen? Dit zijn allemaal zaken die je in overweging moet nemen.

Denk aan de schaalbaarheid

Denk tot slot na over hoe schaalbaar een hosting plan is. Anders kom je er ineens achter dat je vanwege beperkingen weer moet overstappen naar een nieuwe provider. Kijk dus goed naar de mogelijkheden om makkelijk op te schalen als je website groeit. Hoe je dit doet? Vraag bijvoorbeeld na hoe het zit qua opslagruimte of bandbreedte toevoegen bij een provider. Informeer bijvoorbeeld naar hoe eenvoudig het is om extra opslagruimte of bandbreedte toe te voegen.