De populairste browser spelletjes van het moment

De game industrie is gigantisch en levert jaarlijks meer dan 140 miljard euro op. De meeste gamers spelen hun spelletjes op een gameconsole, zoals een Playstation 5 of een Xbox One. Echter kan je ook hele leuke spelletjes spelen op de computer of smartphone. De browser games zijn de laatste jaren een stuk populairder geworden. Je hoeft niets te downloaden en je kan gelijk beginnen met spelen. Er zijn dan ook veel gameproducten actief die regelmatige nieuwe spelletjes uitbrengen.

Het gaat dan vaak om browser games, zoals .io games. Wij hebben speciaal voor onze lezers de populairste browser spelletjes op een rijtje gezet.

Slither.io

Een van de bekendste browser spelletjes is ‘Slither.io’. Je speelt het spel met slangen, ook al zou je eerder denken aan wormpjes. Het spel werd uitgebracht door Steve Howse, een legendarische spelontwikkelaar op het gebied van browsergames. Het doel is om andere slangen te doden, want als dat lukt dan zal jouw slang versnellen en krijg je de kans om trucjes te activeren. Een dode slang kan opgegeten worden door het bolletje dat blijft staan te nuttigen. Er zijn ook andere spelers actief, waardoor je de mogelijkheid hebt om bolletjes te eten van slangen die door een andere gamer om het leven zijn gebracht. Let op, jouw slang kan ook doodgemaakt worden door andere deelnemers.

De speler met de grootste slang zal op de hoogste positie komen te staan op het scorebord. Je kan gedurende het spel de top 10-lijst nadrukkelijk in de gaten houden. Daarnaast kan jij jouw slang nog wijzigen, bijvoorbeeld met een andere kleur huid.

Elevenar

Het gratis browser spelletje ‘Elevenar’ is voor de liefhebbers van mysterie en fantasie. Je kan namelijk een eigen stad bouwen en een betoverende wereld ontdekken. Je kan de vorm aannemen van een mens of een elf. Niets is te gek en alles is mogelijk. Bouw je een magische stad vol met bijzondere planten of ga je toch voor een echte betonnen stad. Je kan ook een eigen economie opstarten, wat een hele uitdaging is. Ontdek de wereld, ga handelen of op rooftocht. Je kan zelfs het gevecht aangaan met andere steden en dat in 3D.

De laatste jaren is Elevenar een stuk mooier, groter en spannender geworden. Er zijn in de loop der tijd nieuwe elementen aan de game toegevoegd en de innovaties blijven maar komen. Je kan zelf ook suggesties doen om het spel nog beter te maken, de ontwikkelaars luisteren graag naar de gamers.

World of Tanks

De browsergame ‘World of Tanks’ is eveneens gratis beschikbaar voor alle spelers. Het draait allemaal om de spannende tankgevechten die spelers met elkaar kunnen voeren. In 2011 verscheen de game al op Microsoft Windows en enkele jaren later kon het spel ook al op de Xbox gespeeld worden. In 2015 verschenen de eerste mobiele World of Tanks applicaties in de App Store en de Google Play Store. Het oorlogsspel is behoorlijk realistisch en uitdagend.

Je kan als speler munten verdienen en deze uitgeven in de winkel. Het is de ideale manier om jouw tank nog beter en sterker te maken. Je kan op verschillende speelvelden spelen en er zijn ook speciale spelmodi beschikbaar. Het aanbod aan tanks is ook overweldigend te noemen en zorgt ervoor dat het browser spelletje niet snel zal vervelen.