Eigen webshop maken zonder technische kennis? Tools & tips!

Verkoop je producten? Dan komt een eigen webshop goed van pas. Als je er nog geen hebt dan breekt het zweet je mogelijk uit als je eraan denkt hoe je hieraan moet beginnen. Een developer inhuren kost geld, maar heb je een andere keuze? Jazeker, want tegenwoordig zijn er genoeg tools in de markt waarmee je zonder (veel) technische kennis zelf een webshop in de lucht krijgt. We vertellen je hoe.

interieur website

De juiste technologie voor je webshop

Een webshop maken begint met de juiste technologie. Er zijn verschillende programma’s waarmee je je website tot een succes brengt. Hier alvast een greep uit het aanbod. We vertellen je hieronder uitgebreider over de highlights per tool.

  • ShopBuilder: de beste keuze voor iedereen die weinig technische kennis heeft.
  • WooCommerce: de beste keuze voor Wordpress-gebruikers.
  • Magento: de beste keuze voor grote webshop.

ShopBuilder: eenvoudig all-in-one-pakket

Als het aankomt op eenvoud, maar compleetheid, dan is ShopBuilder de beste keuze voor iedere beginnende websitebouwer. Hier kan vrijwel iedereen mee uit de voeten. Het bouwen van je website en webshop begint al met een keuze uit meer dan 100 professionele thema’s, die later nog te customizen zijn.

Alle instellingen doe je via handige menu’s, dus je hoeft geen verstand te hebben van het schrijven van code. Van product- en voorraadbeheer tot het instellen van betaalopties en bevestigingsmails, dat kan allemaal. Bovendien voeg je kortingscodes toe en krijg je toegang tot een app om je shop te beheren.

Het groot bijkomend voordeel aan ShopBuilder is dat deze tool met jouw webshop meegroeit. Je hebt namelijk keuze uit verschillende pakketten, van Starter en Professional tot Ultimate. Met Starter laad je tot 100 producten in je webshop. Upgraden kan op ieder moment. Probeer het zelf en ontdek hoe makkelijk deze tool is.

WooCommerce: als uitbreiding van je Wordpress website

Heb je al een Wordpress website en ben je redelijk handig met het werken in jouw backend? Dan is de webshopbouwer WooCommerce een goede optie. Deze gratis plug-in kun je direct vanuit je backend downloaden.

WooCommerce legt focus op gebruiksvriendelijkheid. Je kunt er echt heel veel kanten mee op. Van het compleet stijlen van jouw webshop tot het koppelen van betaalopties en een e-mailsysteem.

De plug-in is gratis, al heb je wel extra opties tot het aanschaffen van premium opties en thema’s. Start for free en beslis later nog welke premium functies je wenst voor het optimaliseren van jouw nieuwe webshop.

kleding webshop

Magento: voor grote webshops

De webshopbuilder Magento is een populaire tool voor iedereen die een zo uitgebreid mogelijk systeem zoekt. Hierbij combineer je oneindig veel instellingsmogelijkheden met enorme snelheid, uitstekende beveiliging en 24/7 support.

Ook Magento is gemakkelijk in gebruik. Wel moet je het systeem even leren kennen, want er zitten zo veel functies in dat je bij het doen van instellingen moet weten waar je moet zijn. Ben je er eenmaal bekend mee, dan maak je met deze tool jouw webshop tot een succes.

Groot voordeel van Magento is namelijk dat er ook veel marketing gerelateerde mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld automatische follow-up mails versturen. Je hebt altijd inzicht in de statistieken en ziet op basis daarvan waar je optimalisaties moet doorvoeren.

Kies voor Magento als je een grote webshop wilt lanceren, of als je klein wilt beginnen en in de toekomst je webshop groter wilt maken. Dus geen kleine webshop op de zijlijn, maar een winstgevende shop waar je veel focus op legt.

Webshop tools via hosting provider

Voordat je kiest voor een van deze tools is het slim om bij je hosting provider de aanbiedingen te bekijken. Vaak kun je korting pakken en krijg je support vanuit je provider om de webshop toe te voegen aan een huidig domein. Of je sluit een pakket af waarbij je gratis een nieuwe domeinnaam ontvangt. Op die manier pak je voordeel en houd je alles via één aanbieder. Dat is wel zo gemakkelijk!