3x de leukste online kindercursussen: spelenderwijs leerzaam aan de slag!

Heb je een leergierige zoon of dochter? Wil je ze op een leuke en leerzame manier laten gamen? Met deze online cursussen voor kinderen leren ze bijvoorbeeld blind typen of de lesstof van bepaalde toetsen beheren. Zo zijn ze niet alleen spelenderwijs nuttig en leuk bezig, maar behalen ze ook een voorsprong op school. In dit artikel presenteren we je de 3 beste kindercursussen aanbieders voor online leren.

meisje met hoofdtelefoon

Wat maakt een goede online kindercursus?

Op de markt vind je tal van aanbieders van workshops en cursussen voor kinderen. Maar wat maakt een cursus nu echt geschikt en waardevol voor je kind? In dit artikel kijken we naar platformen die voldoen aan de volgende kenmerken:

 • Leren op eigen niveau: of het nu gaat om kennis verdiepen, achterstand inhalen of bepaalde vaardigheden ontwikkelen, de cursus is beschikbaar in verschillende levels.
 • Interactief en spelenderwijs leren: vragen en opdrachten zijn dusdanig verpakt dat ze leuk zijn om uit te voeren en aansluiten op de beleveniswereld van kinderen.
 • Sluit aan bij belangrijke schoolvaardigheden: of het gaat om verdieping in een bepaald vak of basisvaardigheden als blind typen, de cursussen sluiten aan op de lesstof en vaardigheden die van pas komen in de levensfase/leeromgeving van het kind.

Kortom, een goede cursus voor kinderen maakt leren leuk, zorgt voor zelfvertrouwen en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Onderstaande drie aanbieders slagen met uitstek voor de test voor goede kindercursussen en zijn zeker aanraders voor thuisgebruik!

1. Squla online leren

Ken je Squla al? Dit is een online oefenprogramma voor thuis met meer dan 70.000 games en quizzen in echt álle schoolvakken. Of je kind nu in groep 1 of 8 zit, al goed is in een vak of juist achterstand op een bepaald vak wil inhalen, voor ieder niveau en kind zijn er geschikte opdrachten beschikbaar.

Het doel van Squla is kinderen zelfvertrouwen en leerplezier geven en is ontwikkeld als hulpmiddel om van ieder kind het eigen niveau en tempo te stimuleren. Door te oefenen op eigen niveau boeken ze sneller vooruitgang.

Squla voor thuisgebruik: hoe werkt het?

Squla wordt door duizenden kinderen en leerkrachten gebruikt en het is daarnaast mogelijk om Squla voor thuisgebruik aan te schaffen.

 • Squla is bedoeld voor kinderen uit groep 1 tot en met 8.
 • Squla is ontwikkeld door onderwijsspecialisten en dekt de verplichte lesstof, zoals rekenen, begrijpend lezen, topografie, Engels en geschiedenis. Hier vind je alle Squla vakken.
 • Kids oefenen via website, tablet en telefoon, meer dan 70.000 games en quizen beschikbaar.
 • Ouders volgen voortgang in ouderaccount.

Wat kost Squla thuisgebruik?

Voor Squla betaal je een vaste prijs per maand (prijzen augustus 2020). Voor een flexibel lidmaatschap betaal je €11,95 per maand. Met een halfjaar abonnement op Squla betaal je €9,95 per maand. Het meest voordelig is het om een jaarabonnement voor €7,95 per maand af te sluiten. Indien je meerdere kinderen voor Squla wilt aanmelden dan krijg je tot €3 korting per kind per maand.

Squla gratis proberen

Twijfel je of Squla iets is voor jouw zoon of dochter? Met de gratis Squla demo spelen jij en je kind drie gratis quizzen om het principe van de online leeromgeving te testen. Speel drie gratis Squla quizzen

Daarnaast biedt Squla de service ’30 dagen geld terug’. Ben je niet tevreden over je Squla-lidmaatschap of past het toch niet helemaal bij de leerstijl van je kind? Zonder opgaaf van redenen annuleer je dus kosteloos binnen 30 dagen je abonnement.

Squla proberen? Meld je hier aan!

2. Ducktypen online leren typen

Blind leren typen komt écht van pas, zeker met een toekomst die steeds digitaler wordt. Als kinderen nu al blind en snel leren typen dan hebben ze daar zeker baat bij. Spelenderwijs blind leren typen kan met Ducktypen. Zoals de naam al zegt is deze typcursus geïnspireerd op Donald Duck.

Ducktypen voor thuisgebruik: hoe werkt het?

Kids gaan aan de slag als verslaggever van de Duckstadkrant. De online typcursus bestaat uit zes kranten met ieder vijf artikelen met bijbehorende games.

 • Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
 • Typcursus staat ingesteld op gemiddeld niveau, maar is aan te passen naar een makkelijker of moeilijker niveau.
 • Dyslexie typcursus is ook beschikbaar, speciaal voor kinderen me dyslexie.
 • Speciaal ouderdashboard voor het volgen van de voortgang.
 • Na afronden digitaal of thuisgestuurd diploma.

Voor het afronden van de cursus is een computer met internetverbinding en QWERTY-toetsenbord nodig (let op, tablet voldoet niet). Hoe snel je de cursus doorloopt is aan jou en je kind, maar aan te raden is vijf keer per week een half uurtje thuis te oefenen. Op die manier kan de cursus in drie maanden afgerond worden.

De oefeningen zijn overigens nog wel te gebruiken tot een jaar na aankoop van de cursus, dus je kind kan ook langer over de cursus doen of na afronden de oefeningen nog eens herhalen.

Wat kost Ducktypen thuisgebruik?

Voor de online typcursus Ducktypen betaal je een vast bedrag waarvoor je het materiaal van de cursus een jaar tot je beschikking hebt (prijzen augustus 2020). Het basic pakket kost €99,95 voor één kind.

Wil je het diploma thuisgestuurd krijgen en een informatiepakket over de vinger- en typhouding, toetsenbordstickers? Én wil je als klapper op de vuurpijl na het afronden van de cursus een gepersonaliseerd Donald Duck weekblad ontvangen? Ga dan voor het premium pakket van €129,95 voor één kind of €199,95 voor twee kinderen.

Ducktypen gratis proberen

Ducktypen biedt een bijzonder leuke manier van online leren typen. Ben je benieuwd naar een preview en kijk je graag met je kind of dit iets voor hem of haar is? Doe dan een gratis proefles. Hier start je de gratis Ducktypen proefles.

Daarnaast biedt Ducktypen ’14 dagen niet goed geld terug garantie’, voor mocht je in die tijd kosteloos willen annuleren. En mocht het om de een of andere reden niet lukken om de cursus binnen een jaar af te ronden? Neem dan contact op met Ducktypen om te overleggen over verlenging.

Ducktypen proberen? Meld je hier aan!

3. LOI Kidzz online thuiscursussen

LOI is cursusaanbieder, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Bij de cursussen van LOI Kidzz staat gamification centraal, oftewel spelenderwijs leren. Door op een leuke manier te leren onthoud je beter en is de cursus effectiever.

LOI biedt meerdere kindercursussen. Zo haal je er een typcursus, talencursussen voor kinderen en online bijles voor welk vak dan ook.

LOI Kidzz voor thuisgebruik: hoe werkt het?

De online leeromgeving van LOI Kidzz is interactief en bestaat uit games en motiverende oefeningen om bepaalde vaardigheden te oefenen. Zo wordt leren een avontuur.

 • Met name voor kinderen van 8 tot 15 jaar.
 • Diverse cursussen en niveaus, typcursus en talencursussen Engels en Spaand voor kinderen.
 • Online bijles voor kids uit groep 7 en 8 als voorbereiding op de eindtoets, van rekenen en taal tot aardrijkskunde en geschiedenis.
 • Diploma ontvangen bij afronding.
 • Wekelijkse voortgangsrapportage voor ouders.

Voor het volgen van de cursussen is een computer met internetaansluiting en een QWERTY-toetsenbord nodig. Het is niet aan te raden om ze op een tablet te volgen, omdat deze niet alle faciliteiten ondersteunt.

Wat kost LOI Kidzz?

De prijzen van de LOI Kidzz cursussen verschillen per aanbod (prijzen augustus 2020). De prijs voor de LOI Kidzz typcursus is €139. Deze cursus is tevens beschikbaar voor kinderen met dyslexie. Ook de kindercursussen Spaans en Engels kosten €139. Betaling is mogelijk ineens of in 6 of 12 termijnen. Per cursus kun je een gratis proefles volgen.

Na de aanschaf van de cursus hebben kinderen een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving om de cursus af te ronden. Het is eventueel mogelijk om de cursus voor €39 met zes maanden te verlengen indien het niet lukt om tijdig af te ronden.

Voor online bijles via LOI Kidzz betaal je €99. Hierbij komen de basisschoolvakken aan bod. Je krijg uitleg met filmpjes en aan de hand van games. De perfecte training voor de eindtoets. Hier beleef je een gratis proefles en vind je meer informatie.

LOI Kidzz gratis proberen

Hierboven vind je de links voor het gratis proberen van de verschillende kindercursussen van LOI Kidzz. Heb je al een pakket aangeschaft en wil je dit om wat voor reden dan ook stopzetten? Binnen 14 dagen kun je je aankoop gratis annuleren.

LOI Kidzz proberen? Meld je hier aan!