Spyware Verwijderen

Spyware is de naam voor software (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij. Spyware komt meestal op je computer terecht doordat het samen met gratis programma's gedownload wordt. Wanneer je gratis software download, accepteer je een overeenkomst. De meeste mensen lezen zo'n overeenkomst niet goed door en weten niet dat er reclame met een programma mee komt. Het is ook mogelijk dat spyware via websitebezoek op je computer komt te staan. Naast het feit dat spyware een inbreuk op je privacy is, kan het ook heel vervelend zijn. Je computer wordt langzamer en je krijgt ongewenste programma's op je bureaublad. 

Vaak merk je in het begin niet veel van de aanwezigheid van spyware. Het duurt even voor je computer langzamer wordt en je veranderingen gaat merken. Je kunt ineens een andere startpagina in je browser zien, ongewenste reclame verschijnt als een pop-up, er staan onbekende snelkoppelingen op je bureaublad, je browser bevat toolbars die je nooit hebt geïnstalleerd, etc. Is dit herkenbaar? Dan gaan wij je helpen met het verwijderen van de spyware.  

Download software om spyware te detecteren en te verwijderen

Om spyware te verwijderen zijn er verschillende programma's beschikbaar. Je zult nu vast denken: "Maar ik heb toch een anti-virus programma (zoals Avast) op mijn computer?" Jammer genoeg zijn deze programma's niet sterk genoeg om alle spyware tegen te gaan of te verwijderen. De volgende twee programma's kunnen je het beste helpen bij het verwijden van spyware:

Bovenstaande programma's scannen je computer op spyware, om het vervolgens te verwijderen. Als je eenmaal alle spyware hebt verwijderd, wil je je pc ook schoonhouden. Een handig programma dat je hierbij helpt is SpywareBlaster. Deze software is erin gespecialiseerd om te voorkomen dat spyware op je computer komt te staan. Bovendien kan het geen kwaad om een firewall (Bv. PrivateFirewall) te installeren. Dit is een zogenaamde muur die zich tussen het internet en jouw computer bevindt. Het dataverkeer wordt hier gecontroleerd en de kans dat spyware en virussen zich op je computer installeren wordt zeer klein.

Merk je dat je computer langzamer begint te worden? Krijg je pop-ups en reclame van ongewenste afzenders? Installeer dan een programma dat spyware voor je verwijderd. Na een grondige scan kun je weer net zo snel werken als toen je de computer kocht.