Spyware Verwijderen

Spyware kan heel vervelend zijn. Je computer wordt langzamer en je krijgt ongewenste programma's op je bureaublad. Wij gaan je helpen met het verwijderen van de spyware. Spyware komt meestal op je computer terecht doordat het samen met gratis programma's gedownload wordt. Wanneer je gratis software download, accepteer je een overeenkomst. De meeste mensen lezen zo'n overeenkomst niet helemaal door en zien dus niet dat er reclame met een programma mee komt. Op deze manier heb je zelf eigenlijk al de deur open gezet voor de spyware. Er is ook de mogelijkheid dat spyware via het bezoeken van bepaalde websites op je computer komt te staan. Dit kan gebeuren doordat Microsoft Windows en Internet Explorer hier niet 100% tegen beschermen.

In de meeste gevallen merk je in het begin niet veel van de aanwezigheid van spyware op je computer. Het duurt even, maar op een gegeven moment zal je computer langzamer worden en ga je veranderingen merken. Dit kunnen veranderingen zijn als een andere startpagina, ongewenste reclame pop-ups, onbekende snelkoppelingen op je bureaublad , ongewenste toolbars in Internet Explorer en onbekende websites bij je favorieten.

Download software om spyware te detecteren en te verwijderen

Om spyware te verwijderen zijn er verschillende programma's beschikbaar. Je zult nu vast denken: "Maar ik heb toch een anti-virus programma (zoals Avast) op mijn computer?" Jammer genoeg zijn deze programma's niet sterk genoeg om alle spyware tegen te gaan of te verwijderen. De volgende twee programma's kunnen je het beste helpen bij het verwijden van spyware:

Bovenstaande programma's scannen je computer op spyware om het vervolgens te verwijderen. Als je eenmaal alle spyware hebt verwijderd, is het logisch dat je je computer ook schoon wilt houden. Een handig programma die je hierbij helpt is SpywareBlaster. Deze is gespecialiseerd om spyware buiten jouw computer te houden. Bovendien kan een Firewall ook nooit kwaad. Dit is een zogenaamde muur die zich tussen het internet en jouw computer bevindt. Het dataverkeer wordt hiermee gecontroleerd en de kans dat spyware en virussen zich op je computer installeren wordt zeer klein.

Dus, merk je dat je computer langzamer begint te worden? Krijg je pop-ups en reclame van ongewenste afzenders? Ga dan zeker de spyware verwijderen. Het is meer dan de moeite waard!