Spyware Verwijderen

Spyware kan heel vervelend zijn. Uw computer wordt langzamer en u krijgt ongewenste programma`s op uw bureaublad. We gaan u helpen met het verwijderen van de spyware. Spyware komt meestal op uw computer terecht doordat het samen met gratis programma`s gedownload wordt. Wanneer u gratis software download accepteert u een overeenkomst. De meeste mensen lezen zo`n overeenkomst niet helemaal door en zien dus niet dat er reclame met het programma mee komt. Op deze manier heeft u eigenlijk zelf de deur open gezet voor de spyware. Er is echter ook de mogelijkheid dat spyware via het bezoeken van bepaalde websites op uw computer komt te staan. Dit kan gebeuren doordat Microsoft Windows en Internet Explorer hier niet 100% tegen beschermen.

In de meeste gevallen merkt u in het begin niet veel van de aanwezigheid van spyware op uw computer. Na enige tijd kan uw computer langzamer worden en gaat u veranderingen opmerken. Dit kunnen veranderingen zijn als een andere startpagina, ongewenste reclame pop-ups, onbekende snelkoppelingen op uw bureaublad, ongewenste toolbars in Internet Explorer en onbekende websites bij uw favorieten.

Download software om spyware te detecteren en verwijderen

Om de spyware te verwijderen zijn er verschillende programma`s beschikbaar. Nu zult u denken, maar ik heb toch een anti-virus programma (zoals Avast) op mijn computer? Helaas zijn deze programma`s niet sterk genoeg om alle spyware tegen te gaan of te verwijderen. De bekendste en beste programma`s die u kunnen helpen bij het verwijderen van spyware zijn:

  • Windows Defender
  • Hitman Pro
  • Ad-Aware SE Personal
  • Spy Sweeper
  • CWShredder
  • Spybot Search and Destroy
  • SpyHunter
  • HijackThis

Deze programma`s scannen uw computer op spyware en gaan dan de spyware verwijderen. Als u eenmaal alle spyware verwijdert heeft wilt u uw computer natuurlijk wel schoon houden. Handige programma`s die u hierbij helpen zijn SpywareBlaster en SpywareGuard. Deze zijn gespecialiseerd om spyware buiten uw computer te houden. Bovendien kan het hebben van een Firewall ook nooit kwaad. Dit is een zogenaamde muur die tussen internet en uw computer. Het dataverkeer wordt hiermee gecontroleerd en de kans dat spyware en virussen zich op uw computer installeren word zeer klein.

Dus als u merkt dat uw computer langzamer begint te worden, of u krijgt pop-ups en reclame van ongewenste afzenders ga dan zeker de spyware verwijderen. Het is meer dan de moeite waard!