Spyware Verwijderen

Spyware is de naam voor software (of delen daarvan) die informatie vergaart over een computergebruiker en dit doorstuurt naar een externe partij. Spyware komt meestal op je computer terecht doordat het samen met gratis programma's gedownload wordt. Wanneer je gratis software download, accepteer je een overeenkomst. De meeste mensen lezen zo'n overeenkomst echter niet goed door en geven zo per ongeluk toestemming voor spyware en reclame. Het is ook mogelijk dat spyware via websitebezoek op je computer komt te staan.

Spyware: inbreuk op je privacy én vervelend

Naast het feit dat spyware een inbreuk op je privacy is, is het ook gewoon ontzettend vervelend dat het op je computer staat. Het systeem wordt namelijk steeds langzamer en je bureaublad of taakbalk komen vol te staan met ongewenste programma's. Om nog maar niet te zwijgen over die rare zoekmachine die nu ineens als standaard is ingesteld.

Zo herken je spyware

Vaak merk je in het begin niet veel van de aanwezigheid van spyware. Het duurt even voor je computer langzamer wordt en er andere veranderingen optreden. Ineens maakt de browser gebruik van een andere startpagina, er verschijnen pop-ups met ongewenste reclames, het bureaublad bevat onbekende snelkoppelingen, toolbars die je nooit hebt geïnstalleerd staan bovenin je browser...

Is dit herkenbaar? Dan gaan wij je helpen met het verwijderen van de spyware!

Download gratis software om spyware te detecteren en te verwijderen

Om spyware te verwijderen zijn er verschillende programma's beschikbaar. Je zult nu vast denken: Maar waarom heb ik dan een anti-virus programma (zoals Avast) op mijn computer staan?

Anti-virusprogramma's zijn inderdaad essentieel als je veilig wilt computeren, maar schieten helaas vaak te kort als het gaat om het opsporen en verwijderen van spyware. Onderstaande programma's zijn een soort extra hulpje voor je anti-virusprogramma, zodat spyware geen kans heeft:

Spyware voorkomen

Bovenstaande programma's zoeken je computer af naar spyware en verwijderen het ook. Om je computer schoon te houden van spyware zijn er echter weer aparte programma's te downloaden. SpywareBlaster bijvoorbeeld blokkeert alle pogingen tot installatie van spyware. Bovendien kan het geen kwaad om een firewall (Bv. PrivateFirewall) te installeren. Dit is een zogenaamde muur die zich tussen het internet en jouw computer bevindt. Het dataverkeer wordt hier gecontroleerd en de kans dat spyware en virussen de computer binnendringen is dan zeer klein.

Merk je dat je computer langzamer begint te worden? Krijg je pop-ups en reclame van ongewenste afzenders? Installeer dan een programma dat spyware opsoort en vernietigt!