Twitter app downloaden

Twitter, super bekend maar nog niet door iedereen gebruikt. Wil jij voortaan op de hoogte blijven van nieuws uit binnen- en buitenland, en de reacties daarop? Download Twitter dan gratis via Downloaden.nl!

Wat is Twitter?

Twitter is een socialnetwerksite die erop gericht is om mensen de conversatie over belangrijke topics aan te laten gaan. Onder meer over nieuws uit binnen- en buitenland. Aan de hand van een twitterbericht, ook een Tweet genoemd, kan iedereen een mening of nieuwtje delen met anderen over de hele wereld.

  • Korte tweets publiceren en lezen
  • Volg bedrijven, beroemdheden en anderen bekenden
  • Zoek snel naar topics door middel van hashtags
  • Meer dan 200 miljoen gebruikers
  • Gratis Twitter voor iOS, Android en desktop

Gratis Twitter downloaden

Heb je nog geen Twitter en wil je kennismaken met dit leuke platform? Een account maak je razendsnel aan, door simpelweg een Twitter login aan te maken met een unieke gebruikersnaam. Zonder een account kun je slechts sommige delen van Twitter zien, maar heb je geen inzicht in alle reacties en kun je niets zelf plaatsen. Dus, hoe Twitter gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Twitter download via de button.

Hoe werkt Twitter?

Twitter bestaat sinds 2006 en heeft sindsdien al een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo begon het socialmediakanaal met de vraag wat je aan het doen bent of wat je bezig houdt. Ondertussen is het meer gericht op het aangaan van discussies en het delen van nieuws en evenementen over heel de wereld.

Hoeveel tekens op Twitter?

Een andere verandering die heeft plaatsgevonden is het aantal tekens dat een Tweet mag bevatten. Eerst waren dat er 140, gebaseerd op de lengte van een sms. Ondertussen is het aantal definitief verdubbeld, en kan ieder Twitterbericht maximaal 280 tekens bevatten.

Waarom Twitter gebruiken?

Juist die limiet aan het aantal tekens is zo interessant aan Twitter. Men moet namelijk goed nadenken over het kort en krachtig weergeven van een bepaalde boodschap. Geen lange lappen tekst, maar een concrete message. Je kunt topics volgen en zo altijd op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen op wat voor gebied dan ook.

Zoeken op Twitter hashtags

Bij Twitter gebruik je de bekende hashtags. Zo kun je een evenement of onderwerp labelen met #topic. Je verschijnt op die manier bij anderen in hun zoekfunctie, maar je kunt op die manier ook zelf naar bepaalde onderwerpen zoeken. Denk aan topics in de politiek, leuke Hollandse feesten en belangrijk wereldnieuws.

Bekende mensen volgen via Twitter

Waar Twitter ook erg populair door is, is dat je bekende mensen kunt volgen. Zo zijn onder meer Elon Musk, Marianne Zwagerman, Jan Dijkgraaf en Geert Wilders vaak opgezochte personen via Nederlandse Twitter accounts. Volg voortaan mensen die jij interessant vindt en kom meer te weten over hun mening en de reacties van anderen daarop.

Twitter Trends volgen

Daarnaast gebruik je Twitter ook om te weten wat er speelt in de wereld. Je hoeft zelf niet te zoeken naar hot topics, want deze zie je terug op de homepage. Bekijk verschillende categorieën, van televisie tot politiek tot eten. Vind je een trend niet interessant? Dan kun je die markeren, zodat je die niet meer terugziet in je nieuwsoverzicht.

Retweeten via Twitter

Heb je een interessante tweet gezien? Dan kun je die ook weer delen met jouw volgers. Je kunt een Tweet namelijk Retweeten, wat wil zeggen dat je een verwijzing plaatst naar een citaat. Bij ieder Twitterbericht zie je hoeveel retweets en reacties deze heeft. Zo krijg je een goed beeld bij wat anderen interessant vinden.

DM sturen via Twitter

Wil je graag contact leggen met iemand die je niet kent? Dan kun je die persoon via Twitter ook een DM sturen, oftewel een direct message. Zo kun je nieuwe mensen leren kennen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp als jou. Wie weet leer je nieuwe vrienden kennen, of spot je via Twitter juist interessante mensen die op een andere manier iets voor je kunnen betekenen.

Tweets plannen en terugzien

Net als bij de meeste socialmediakanalen, kun je ook bij Twitter Tweets inplannen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een event wilt aankondigen. Deze functie is vooral populair onder bedrijven. Daarnaast kun je ook je Twitter geschiedenis terugzien. Je kunt namelijk al je eerdere Twitter posts downloaden via de ‘Request your archive’ functie.

Probeer gratis Twitter download!

Wil jij aan de slag met Twitter? Lekker rondneuzen wat anderen te zeggen hebben, of zelf iets delen met de wereld? Altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Maak dan nu je gratis Twitter account aan en probeer het zelf. #Veelplezier!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Chatten en bellen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Snapchat.