Frostwire downloaden

Met deze nieuwe versie van Frostwire voor Windows en Mac kun je gratis bestanden van het BitTorrent netwerk halen. Altijd toegang tot gratis muziek, films, series, games en boeken!

Waarom Frostwire voor Windows en Mac gratis downloaden?

Frostwire is zoveel meer dan enkel een programma om bestanden mee te downloaden. Zo bevat de nieuwste versie de functie om content zoals films en muziek meteen te delen met iedereen die op hetzelfde netwerk zit aangesloten. Dit kan dus thuis, maar ook op een openbaar wifi-netwerk. Bovendien is er de mogelijkheid om video en audio af te spelen in de interne mediaspeler. 

4 andere goede redenen om Frostwire gratis te downloaden:
  • Toegang tot al je favoriete films, series en muziek 
  • Razendsnel downloaden
  • Geschikt voor Windows, Android en Mac
  • Nederlandstalig

Frostwire is Nederlandstalig, gratis en toch compleet reclamevrij. Je kunt dus rustig op zoek naar je favoriete nummers, films, series, software en games zonder dat je wordt lastig gevallen door opdringerige reclames.

Hoe werkt Frostwire?

Frostwire maakt gebruik van het BitTorrent netwerk. BitTorrent is een systeem om gegevens uit te wisselen. Frostwire fungeert hierin als 'tracker': een centrale plaats die de downloads coördineert, maar niet zelf verspreid. Dit verspreiden wordt namelijk door jou en je medegebruikers gedaan. Vandaar ook de naam van het systeem: peer-2-peer (P2P - gelijke naar gelijke). Wil jij film 'X' downloaden? Dan verstuurt iedere computer die online is en deze film ook op de harde schijf heeft staan, een klein stukje van het bestand naar jou. En al die kleine stukjes data samen, vormen uiteindelijk één download.

Via de ingebouwde browser zoek je naar films, series en muziek. In de zoekresultaten worden vervolgens alle bekende torrent-zoekmachines en andere bronnen weergeven. Zo vind je miljoenen openbare domeinen, creative commons en andere gratis te downloaden bestanden. Ben je bereid om wat meer risico te nemen? Dan kun je via Frostwire ook gewoon je favoriete films, series, muziek en games downloaden. Denk er bij die laatste wel om dat je een anonieme VPN verbinding gebruikt!

Mediaspeler en bibliotheek

De meeste torrent clients gebruik je niet meer als je downloads eenmaal binnen zijn. Frostwire wilt meer zijn. Je kunt het programma niet alleen gebruiken voor het bemachtigen van content, maar ook om het af te spelen. Luister en bekijk bestanden via de ingebouwde mediaspeler en beheer je collectie in de Frostwire bibiliotheek. Al je bestanden op één plek voor een zeer complete gebruikerservaring.

Daarnaast zijn er tal van andere mogelijkheden met Frostwire:
  • Configureren met iTunes
  • Ondersteuning voor internetradio
  • Downloads delen met andere apparaten in je wifi-netwerk
  • Direct muziek en video's afspelen met de ingebouwde mediaspeler
  • Maak Frostwire persoonlijker met je favoriete skins

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: BitTorrent Clients.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Tixati.